Isparta'da Otomobil Motosikletle Çarpıştı Isparta'da Otomobil Motosikletle Çarpıştı

Milli mücadelemizin ve bağımsızlığımızın büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanına, bayrağına sevdalı Isparta’mıza teşriflerinin 93. yılını büyük bir onur ve sevinçle kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatı boyunca silah arkadaşları ve milletimizle birlikte bağımsızlık meşalesini yakarak ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolasıyla bizlere aydınlığa giden yolu aralamıştır. 
Mustafa Kemal Paşa’nın başkomutanlığında milletimiz kanının son damlasına kadar mücadele etmiş ve bugünkü coğrafyamızın bizlere kazandırılmasını sağlamış, kazanılan şanlı zaferlerle yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk yıllardan itibaren çıkmış olduğu yurt gezilerinde de öncelikle iç ve dış tehditler karşısında Türk Milleti'nin birlik ve beraberlik içinde yaşaması ve yeni Türkiye’nin inşası için çok çalışmıştır. 
Her gittiği yer ve yörelerde birlik ve beraberlik yönünde mesajlar vermiştir. Türk Milleti'ni bu yönde aydınlatmaya çalışmış, millet bilincini kuvvetlendirmiş, böylece bayrak, millet, vatan ve devlet sevgisini birleştirmiştir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 52 ili ziyaret ettiği yurt gezilerinde uğradığı yerler arasında Teke Yöresi Göller Bölgesi, Batı Akdeniz’in üç ilinden birisi Isparta’mızda yer almaktadır. 
Atatürk’ümüz, 6 Mart 1930 günü milli mücadelede eşine az rastlanacak büyük bir gayret gösteren şehrimize onur yaşatmıştır. Isparta’mız bu gururu tam 93 yıldır bir nişane olarak taşımaktadır. 
Isparta halkı Atatürk’ümüz daha şehre ayak basmadan ona inanmışlığın, onun yoluna baş koymuşluğun bir göstergesi olarak meydanları doldurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgiyle bağrına basmış, Ata’nın gelişini kendileri için büyük bir bayram olarak kabul etmiştir. 
Ata’mızı Isparta’mızda ağırladığımız o gün nasıl bir heyecan ve mutluluk yaşadıysak, 93 yıl sonra bugünde aynı sevinç ve mutluluğu bizler yaşıyor, bundan da büyük bir gurur duyuyoruz. 
Başta gençler olmak üzere toplumun her kesiminden insan yollara dökülmüştür. Onu görmek bir ayrıcalık olarak görülmüş ve görenler yıllarca görmeyenlere anlatmıştır. 
İşte onlardan birisi de 1930 yılında 7 yaşında olan Ispartalı hemşehrimiz emekli Vali merhum Mehmet Aldan’dır. Aldan, Isparta isimli yazmış olduğu kitabında 6 Mart 1930 gününde yaşadıklarını, Atatürk’ümüzü doya doya seyredebilmiş olmanın ve o anlara tanıklık edebilmenin mutluluğunu kaleme almıştır. 
Merhum Mehmet Aldan, hemen yanı başımızdaki o günün Tümen Karargahından Atatürk’ümüzün ayrılışı esnasında dönemin belediye başkanımız Hilmi Çakmakçı’nın tekrar Isparta’ya beklediklerini ve Atatürk’ün ise ‘Peki Gelirim’ sözlerini işitmiştir. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz bir daha Isparta’ya gelemedi ancak Aldan’ın da ifade ettiği gibi Tümen Karargahının balkonunda şu anda bile bizlere bakar ve gülümser gibidir.
Sevgili Ata’m; 
Bu şehre onurların en büyüğünü yaşattınız. Sana olan minnet ve şükranlarımızı şahsım ve Ispartalı hemşehrilerim adına sunuyor, seni ve senin fikirlerini sonsuza kadar savunmaya, bize sunduğun emanetleri canımız pahasına korumaya devam edeceğimizin sözünü bu meydandan bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz.  
Milli Egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bizler için rehber olmaya devam edecektir. 
Sevgili Atam;
Sevgi ve takdirlerine mazhar olan halkımız sana yürekten bağlı, ilke ve inkılaplarının takipçisi, sevgi, hoşgörü ve kardeşliğin temsilcisi olmuş bünyesinde siyaset, bilim ve devlet adamları yetiştirmiş bir şehirdir. 
Isparta halkı omuz omuza vererek, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma doğrultusunda Atatürk’ten ve O’nun ilkelerinden aldığı feyz ile işaret ettiği istikamette emin adımlarla ilerlemekte, şehrinin değerine değer katmaktadır. 
Sevgili Ata’m;
Bize emanet etmiş olduğun Türkiye Cumhuriyeti’nin çok daha güçlü hale gelmesi için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 
Isparta’mız tarihin her döneminde olduğu gibi bugünde azmiyle, çalışkanlığıyla, vatanperverliğiyle devletinin yanındadır. 
Senin açtığın yolda ilerlemeye kararlıdır, ülkesini ve şehrini bir adım daha ileriye taşıma gayreti göstermeye devam etmektedir. 
Dün olduğu gibi bugünde bize emanet edilen bu cennet yurdumuza sahip çıkarak milli iradenin, demokrasinin ve değerlerinin yanında olmaya devam ediyoruz. 
Isparta’mız milli mücadeleye "Türk esirlik kabul etmeyen bir millettir.", “Söz konusu olan vatansa, gerisi teferruat” diyerek nasıl tam destek verdiyse aynı şekilde bugüne kadar iç ve dış mihraklara karşı vatanı, bayrağı, bağımsızlığı, ezanı tehlikeye düştüğünde kendisine vurulmak istenen prangayı da nasıl kırıp atacağını göstermiştir. 
Sevgili Atam;
Şehrimizi daha da geliştirmek, güzelleştirmek, ileriye götürmek, Türkiye’de ve dünya kentleri arasında güçlendirerek marka şehir yapmak için ‘Millete efendilik yoktur, hizmet etmek vardır” düsturu ve millet aşkıyla ilimize, ülkemize hizmet yolunda, bayrağımızı daha da yükseklere taşımak, gelecek nesillere daha güzel bir Isparta bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. 
Şehrimiz için bu tarihi gün vesilesiyle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.