Havva Saraç "Son günlerde başörtüsü üzerinden maksatlı kişiler, dindar insanlara, dolayısıyla iktidara ve İslamiyet'e saldırıyor. " 10 Years Challange" akımında açılarak özgürleştiğini söyleyenler tesettürlü olmayan, en başından beri dine ve dindar insanlara hakaretler eden feminist, eşcinsel örgütlerin oyuncuları... 

Kadını meta olarak gören, teşhire zorlayıp her türlü istismara açan çarpık zihniyetler, örtünen kadını özgürlüğünden vazgeçmiş, köleleşmiş kadın olarak lanse etmektedir. Hatta daha ileri gidip Sümerlerde ahlaksız kadınların örtündüğüne dair yalanlarıyla toplumda yanlış bir algı oluşturmaya çabalamaktadırlar.

Eski dinlerde, Tevrat ve İncil'de son olarak da Kuran'ı Kerim'de örtünmenin özgür kadınların giyimi olduğu bilhassa vurgulanmaktadır. 

Daha fazla ilgi çekebilmek için kışın bile - 10 derecede moda bahanesiyle kısacık kıyafetlere, takma kirpiklere ve ağır makyaja mahkum edilen kadınların sömürüldüğü düzeni eleştirmek gerekirken konunun dönüp dolaşıp başörtüsüne ve İslamiyet'e gelmesi tesadüf değildir." dedi

İyilikder Isparta Başkanı Ramazan Toker de başörtülü ve başörtüsüzün kardeşçe yaşadığı huzurlu ortamın İngiliz oyunlarıyla bozulamayacak kadar güçlü olduğunu vurguladı:

Günümüz Türkiye'sinde hamd olsun başörtüsü zulmü yok. Bilinçsizce örtünme söz konusu. Manevi eğitimi ve yasaklı dönemlerdeki haklı mücadeleyi yeni nesle doğru anlatabilirsek gençlerimiz başlarında bir ayetle dolaştıklarını elbette bileceklerdir. 

Başörtü yasaklarının kalktığı özgür bir ortamda örtülü ve örtüsüz herkesin rahatça okuyup çalışabildiği ülkemizde başörtülüleri yeniden ötekileştirmek isteyen kötü niyetli İngiliz oyunlarına asla geçit vermeyeceğiz." dedi.