Yrd. Doç. Dr. Mehmet Albayrak 12 Haziran’da yapılacak genel seçim için CHP’den Milletvekili Aday Adaylığı açıkladı. Hafta sonu CHP İl binasında çok sayıda partilinin katılımıyla milletvekili aday adaylığını açıklayan Yrd. Doç. Dr. Albayrak yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “CHP’nin değerli il ve ilçe yönetimi, partimizin kadın kolları, gençlik kolları; saygı değer parti büyüklerim, partili üye ve delegelerimiz, Cumhuriyet Halk Partisi’ ne gönül vermiş Isparta’lılar, Üniversitemizin pırıl pırıl gençleri, değerli basın mensupları öncelikle hepiniz hoş geldiniz.

Sizlerle altı okun çatısı altında bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu söylemek isterim. Güçlü bir ülke için güçlü bir devlete, güçlü bir devlet için güçlü bir partiye, güçlü bir parti için; ele ele, omuz omuza vermiş yürekli insanlara ihtiyaç vardır. Parti bayrağımızı ideallerimiz doğrultusunda en yüksek noktaya taşımak için; hep birlikte, koşulsuz tüm aday adayı arkadaşlarımız ve partiye gönül vermiş tüm Isparta’ lı hemşerilerimiz ile birlikte ev ev insanları ayırmadan bölmeden, etiketlemeden, gece gündüz durmaksızın çalışmalıyız.

Bu çalışmada feyz alacağımız tek bir kişi vardır. O da "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur" diyen Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ tür. Çocukluğum, gençliğim ve iş hayatım bu kentte geçti. İlk, orta ve lise öğrenimimi Isparta’ da tamamladım. Lisans ve yüksek lisansı derecelerimi Gazi Üniversitesi’nden, doktora derecemi ise Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisiliği bölümlerinden aldım. 94 yılından bu yana devlette farklı kademelerde, özel sektörde ve Üniversitemizde görev yaptım. Çalışma hayatım boyunca çok mutlu günlerim oldu. Farklı kişi ve grupların CHP’ den aday olmamam yönünde gönderdikleri mesajlara aldırmadan ilkelerine gönül verdiğim, gücünü yalnızca halktan ve Atatürk ilke ve devrimlerinden alan Cumhuriyet Halk Partisi’nden Isparta Milletvekili aday adayı olmak için istifa ettim.

Sizlerin de desteği ile Türkiye’nin Gül Bahçesi Isparta’ mızı çok güzel günlere götüreceğimiz konusunda inancım tamdır. Öğrencisi ve personeliyle üniversitenin nüfusu şehrin kararlarında azımsanmayacak bir paya sahiptir. Yaşadığımız kentte ailelerimizde dikkate alındığında kentin nüfusunun ¼’ ini elinde tutan üniversitenin alınacak kararlara katılımındaki payı göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca öğrencilerimizin oy kullanma işlemini yaşadıkları bu şehirde yapması ve kentimizin geleceği için önem arz etmektedir. Genel seçimler için partimizden tümü seçkin, 15’ e yakın aday adayının çıkması hepimiz adına sevindiricidir.

Adaylar arasındaki gençlerden biri olmam; uluslararası ve ulusal alanda elde ettiğim başarılarımı, enerjimi, tecrübemi, bilgi birikimimi bu yolda daha fazla kullanacağım anlamındadır. Bu bilinçten hareketle şehrimi ve partimi en iyi şekilde temsil edeceğimden eminim. Halkımız ve partimiz beni bu göreve laik gördüğü takdirde vekâleti halktan alarak, halkın amiri değil halkın emrinde olduğum bilincinde çalışacağım. Ülkemizin, partimizin ve Isparta’mızın daha aydınlık yarınlara taşınması için, toplumun tüm kesimlerini ayırt etmeksizin hoşgörü ile kucaklayacağım. Telefonum 24 saat açık olacak ve Ispartalı hemşerilerimiz her an ulaşabileceklerdir. Sizlerinde huzurunuzda CHP milletvekili aday adayı olduğumu değerli Isparta’lılarımızın takdirine sunuyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi “Mustafa Kemal ve arkadaşları önce halk dediler.

İlk sözümüz halk olacak ve halkla birlikte yürüyeceğiz. Halkın iktidarını kuracağız. Halkın iktidarında buluşmak dileğiyle, son söz olarak bu gidişe dur diyebilmek için “Isparta! Bir ıslıkta sen çal diyoruz” diyerek sözlerine son verdi