AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta"nın en büyük sorununun sanayileşememesi olduğunu söyleyerek, Isparta"nın elindeki zenginliklerin kıymetini bilmesi gerektiğini belirtti.


Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç"in organizasyonu ile Gölcükte yapılan değerlendirme toplantısına Vali Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı Hasan Balaman, Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, İl Genel Meclis Başkanı Fevzi Özdemir ve daire müdürleri katıldı. Yapılan toplantıda Isparta"nın geleceği masaya yatırılırken iş istihdamı ve Sanayileşme için nasıl bir çalışma yapılacağı ön plana çıktı.


AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta"nın büyük turizm değerlerine sahip olduğunu belirterek, Türkiye"deki iller arasında Isparta"nın çok önemli yere sahio olduğunu söyledi. Bilgiç, Isparta"da ciddi manada istihdam sorunu olduğunu belirterek, bunda devletimizin hiçbir suçu yoktur dedi. Bilgiç, “Isparta"nın ciddi manada bir istihdam sorunu var.

Bu istihdamsızlığın en büyük sebebi ise ciddi manada bir sanayileşmenin yaşanamaması. Bunda devletimizin hiçbir suçu yok. Çünkü baktığımızda eğitim açısından hakikaten çok başarılı bir iliz. Sağlık açısından baktığımızda Türkiye"nin sayılı illeri içersindeyiz. Arazi tahsisini yaptığımızda ise 400 yataklı yeni bir bölge hastanesini kazandırmış olacağız ki bu da Isparta açısından büyük atılımlardan bir tanesidir.

 Isparta turizm açısından da gelişmiş önemli bir ilimiz. Çok güzel doğa güzellikleri,ne sahip bir iliz. Aynı zamanda Davraz gibi büyük bir kayak merkezimizde var. Yani ciddi avantajları olan bir iliz ve devletin büyük anlamda yatırım yaptığı illerden birisiyiz. Tek sorunumuz ise sanayileşme ve istihdam konusunda girişimcilik ruhunu yitirmiş olmamız. Bunu da en kısa zamanda yeneceğimize inanıyorum” dedi.


Vali Şemsettin Uzun, “Valilik olarak her zaman yatırımcının yanındayız. Isparta"ya yapılacak yatırım için her zaman özel sektörün ününü açmak için çalışıyoruz. Kurumlarımızda yatırım konusunda destek isteyen hiçbir arkadaşımızın evrakı beklememektedir. Kurumlarımız ellerinden ne geliyorsa onu yapmaktadır. Özel sektörün girişimlerini her zaman ön planda tutmaktayız” dedi.

ISPARTA DÜNYAYA AÇILIYOR


Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, geçtiğimiz gün Gölcükte verilen yemekte Isparta Nijerya arasına 80 bin metrekarelik bir bağlantı kurulduğunu açıkladı.


Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, geçtiğimiz gün Gölcükte verilen yemekle daire müdürleriyle bir araya geldi. Yemekte konuşan Başkan Balaman, Isparta"da yapılan projeleri Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve daire müdürleriyle paylaştı.

 Isparta Belediyesi tarafından Isparta"ya kazandırılan andezit taşıyla ilgili Nijerya ile 80 bin metrekarelik bir bağlantı kurduklarını ve yaklaşık 3 trilyon lirayı Isparta bütçesine kazandıklarını söyleyen Başkan Balaman, yılmadan, bıkmadan, usanmadan Isparta için çalıştıklarını belirtti. Yakaören köyünde geçtiğimiz günlerde çıkarılan sıcak su ve gazla ilgili olarak kimsenin kendilerine destek vermediklerini ve bu durumun kendilerini ziyadesiyle üzdüğünü belirten Başkan Balaman, “Belediyemiz bünyesinde bir fabrika kurduk ve andezit taşını keşfettik.

 Bu uzun zamandır Isparta"ya kazandırılmamış ancak kazandırılması gereken bir madendi. Bugün itibariyle Nijerya ile de 80 bin metrekarelik bir bağlantı kurduk. Bu bağlantıyla birlikte Isprta bütçesine yaklaşık olarak 3 trilyon parayı kazandırmış bulunmaktayız.

 Yine İtalya, İstanbul, Antalya ve İzmir, bağlantılı olduğumuz iller arasında. Bunu yanında Pomza taşı konusumda bir çok spekülasyonlar ortaya çıktı. Bu konuya da değinmek istiyorum. Pomza taşını özelleştirme kapsamına aldığımız zaman Ispartalı iş adamlarına neredeyse bedava verecektik.

Ancak hiçbir iş adamı kabul etmedi. Kayserili bir iş adamı alınca da çeşitli yönlere çekildi. Aynı fiyattan size verelim dediğimizde ise yine kimse yaklaşmadı. Yine Yakaörende geçtiğimiz günlerde yaptığımız sıcak su çalışmaları vardı. Ancak bize kimse bu konuda da destek vermedi. Biz bu suyu bulduk ve Isparta"ya kazandırdık. Yeni açılan özel şirketlerle de Isparta"da varlığı görünen işsizliği yok edeceğiz.”dedi.

 
Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, “iktidar partisi olmanın kendisine özgü bir haraketliliği var. Vatandaşlarımız bizlerin huzuruna çok rahat çıkıp bütün dileklerini söyleyebiliyorlar. Bizlerde bize iletilen şikayetleri ilgili kurumların yardımcı olmaları için ricada bulunuyoruz. Bize yapılan müracaatların çoğunluğu işsizlikle ilgili.

 Eskiden sağlık, yada eğitim konusunda yardımlar geliyordu. Eskiden milletvekilleri Ankara"da sağlık için özel birini tahsis ediyor ve hemşehrilerinin sağlık sorunlarını çözüyordu. Hükümetimiz bu sorunu çözdü. Hem bize hem vekillerimize artık sağlık ve eğitim konusunda müracaatlarda bulunmuyorlar. Tek sorun olarak işsizlik gözükmekte. Onun için de hükümetimiz bir çalışma içerisinde bu çalışmaya özel sektürde eşlik ederse inşallah bu sorunu da kökünden çözmüş olacağız” dedi.