Diş Kaplama Tedavisi Öncesi Bilmeniz Gerekenler

Dişler vücudumuzun en çok göz önünde olan organları arasında yer alır. Bu nedenle estetik anlamda da kaygıya sebep olur. Özellikle dişlerin yapısal sebepleri ya da yetersiz ağız hijyeni gibi nedenlerle zaman içinde dişlerde kırılma, çürük, sararma ya da renk değişikleri meydana gelebilir. İnsanları sosyal yönden etkileyen bu durum önüne geçebilmek için diş tabipleri tarafından bir takım uygulamalar yapılır.

Bunlar arasında diş beyazlatma ilk olarak yapılsa da verimli bir sonuç elde edilemeyince diş kaplama gibi tedavi yöntemlerine başvurulur. Diş kaplama özellikle estetik kaygısı olan insanlar tarafından sıklıkla başvurulan bir uygulamadır. Klinikte diş kaplama tedavileri alanında uzman olan diş hekimleri tarafından uygulanır. Klinik hastaların enfeksiyondan korunmasına yönelik olarak steril şartlarda çalışmaya özen gösterir.

Diş Kaplama Çeşitleri

Estetik her kadın ya da erkek her insanın önem verdiği bir durumdur. Bunun için dişlere uygulanan diş kaplamalar ile güzel ve öz güveni yüksek gülüşler yakalamak mümkündür. Diş kaplamalar metal destekli ve metal desteksiz diş kaplamaları olarak temelde ikiye ayrılır. Ancak metal destekli kaplamalar kullanım açısından hastalar için pek konforlu olmadığı için diş hekimleri daha metal desteksiz diş kaplamaları tercih ederler.

Klinikte genellikle hastalar için alerji yapmayan, diş dokularında morarma ve karamaya sebep olmayan metal desteksiz diş kaplamaları kullanılır. Bunlar arasında en çok zirkonyum diş kaplama, seramik diş kaplama ve lamine diş kaplama tercih ediliyor. Klinikte uygulanan diş kaplamalar sonrası hastalar takip edilir. Bu aşamada hastanın diş dokusu dişlerin duruşu gibi tüm detaylar incelenir. Kliniği arayarak randevu alabilirsiniz.

Diş Kaplama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş kaplama sonrası özellikle metal destekli olmayan diş kaplamalarda hastalar uzun süre sorunsuz bir kullanım yaşarlar. Ancak bunun içim mutlaka diş hekiminin yönergelerine uymak gerekir. İlk etapta altı ayda bir düzenli kontrole gidilmelidir. Bunun yanında diş kaplama sırasında hastaya lokal anestezi uygulanır. Dolayısı ile hasta ağrı sızı hissetmez. Ayrıca 18 yaş altı kişilere damak yapısı henüz gelişimini tamamlamadığı için diş kaplama önerilmez. Klinik ticari kaygı gütmeden hasta memnuniyetine önem veren güvenilir bir diş kliniğidir.

Diş Kaplama Fiyatları

Diş kaplama fiyatları uygulanacak yönteme göre değişir. Bunun için mutlaka kliniği arayınız. Dilerseniz https://www.confident.net/ sitesini ziyaret ederek de kliniğin hizmetlerini inceleyebilirsiniz. Alanında uzman diş tabipleri tarafından yapılan diş kaplama tedavileri sonrası hastaların dişlerinde renk değişikliği olmaz.