Camuzcu’nun açıklaması şöyle: “6111 Sayılı Torba Yasa  25 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak  yürürlüğe girdi. 6111 Sayılı Kanun’un 190. maddesi Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında verilen döner sermaye ile ilgili düzenlemeleri içermektedir. Sağlık Çalışanları olarak bizler iyileştirme beklerken Üniversite Hastanemiz ve Diş Hekimliği Fakültesinde Sağlık Çalışanlarının aldıkları döner sermaye oranları % 20 ila 30 arasında kesintiye uğramış ve ciddi kayıplar yaşanmıştır. Girişimlerimiz sonucunda bu durumun düzeltileceği bilgisini ve sözünü aldık. Ancak önümüzdeki ayda bu durumun devam etmesi halinde önce hastane önünde basın açıklaması sonra kısmi iş bırakma eylemi yapma  kararı aldık. Tüm çalışan arkadaşlarımızın şunu bilmesini isteriz. Sonuna kadar onların hakları için mücadele edeceğiz.

Mutlu çalışan, mutlu Türkiye hedefi ile çıktığımız yolda çalışanlar için yeni mücadele süreçlerine girerek, onların mali ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapılması için kurumlara başvuru yaparak çalışanların haklarını arıyoruz.

Bu kapsamda son olarak üniversite hastanelerinde çalışanlara döner sermaye ile birlikte ek ödeme de verilmesi için ilimizde bulunan SDÜ’ ne bir başvuru yaptık.

Yaptığımız başvuruda 03.03.2011 tarih ve 27863 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 17 inci maddesinin son fıkrasında:” Bu kapsamdaki personel için 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesinin üçüncü fıkrası hükmü uygulanmaz.” hükmüne yer verildiğine dikkat çektik.

Söz konusu kanun hükmünün değerlendirilmesi neticesinde üniversitelerde görev yapan personellerin döner sermaye ek ödemesi yanında ek ödemeye de hak kazandığının açıkça anlaşıldığını vurgulayarak üniversite hastanesinde görev yapan personellere döner sermaye ek ödemesi ile birlikte ayrıca ek ödeme de yapılmasını istedik.

Türk Sağlık-Sen olarak yaptığımız söz konusu başvurunun üniversite hastane yönetimi tarafından bir an önce değerlendirilmesini ve çalışanlara döner sermayenin yanında ek ödemede verilmesini istiyoruz. Söz konusu kanuni düzenleme üniversite hastanelerinde buna imkan vermektedir.  Burada üniversite hastanesinin yönetimine düşen görev, bir an önce çalışanın hakkını teslim etmektir.

Türk Sağlık-Sen olarak bu haklı talebimizin ilk adımını yaptığımız başvuru ile atmış oluyoruz. Talebimiz karşılanmazsa diğer tüm yasal platformlarda da bu talebimiz için mücadelemizi sürdüreceğimizden, çalışanın hakkı ödenene kadar bu işin takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tüm üniversite hastanesi çalışanlarından da onlar için verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmalarını ve bize destek vermelerini talep ediyoruz”.