Ispartanın Bahçelievler Mahallesinde askere gidecek olan onlarca genç için sazlı sözlü kına gecesi düzenlendi.

Kınalı kuzular hep birlikte halay çekip gönüllerince eğlendiler Isparta’nın Bahçelievler Mahallesinde askere gidecek olan gençler için sazlı sözlü kına gecesi düzenlendi. Asker kınalarının yakıldığı gecede asker anaları oğullarıyla birlikte güldüler birlikte ağladılar.

  89-3 tertip olarak askere gidecek olan gençler için kına gecesi tertiplendi. Bahçelievler Mahallesinde aynı mahallede oturan Asker Adayı Gençlere arkadaşları ve ailesi tarafından asker kınası yakıldı.  

Türk bayraklarını Sırtlarında taşıyan Asker Adayları aileleriyle birlikte müzik  eşliğinde halay çekip oynadılar.  Kına yakımı sırasında ellerini açmayan Asker Adaylarının avuçlarına önce harçlıkları konuldu ardından kimin amcası, kiminin annesi, kiminin ise babası tarafından ellerine kınaları yakıldı.

  Ellerine kına yakılan kınalı kuzular bu vatan topraklarında askerlik yapmanın bir gurur olduğunu dile getirerek her Türk gencine bu gururun nasip olmasını istediler.

 Asker anaları ise oğullarının askere gitmesi nedeniyle gurur duyduklarını belirterek " Biz de iki kez kına yakılır biri düğünde biri askere giderken vatana kurban olsun diye kına yakarız.

Vatan sağolsun hayırlısıyla gidip gelirler inşallah" şeklinde konuştular.

 Bizde Haber32 Ailesi Olarak, Askere Gidecek Kınalı kuzulara şimdiden Hayırlı Teskereler diliyoruz.

Manset32