KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, yoğunlaştırılmış Kıbrıs müzakereleri kapsamında bugün yaptıkları görüşmede, toprak ayarlamalarının geneli üzerinde durdu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Lefkoşa ara bölgede yapılan görüşmenin ardından, Cumhurbaşkanlığına dönüşünde, ''Toprak ayarlamasının geneli üzerinde durduklarını, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile varılan mutabakat gereği, harita ve rakamları konuşmadıklarını söyledi.

''Gizlilik ilkesi'' gereği görüşmenin detayına ilişkin bilgi vermeyen Eroğlu, şöyle devam etti:

''Toprak ayarlaması konusunu görüştük. BM Genel Sekretei Ban Ki-mun ile varmış olduğumuz mutabakat gereği harita ve rakamları konuşmadık, sadece toprak ayarlamasının geneli üzerinde durduk. Tabi bu konudaki hassasiyeti biliyoruz, görüşmelerin gizlilik içinde seyretmesi gereğini de biliyoruz. Fazla yorum yapacak değilim ama sabah 10'dan 3 buçuğa kadar bu konuda taraflar düşüncelerini ortaya koymuşlardır. Toprak ayarlaması konusunu görüşmeye önümüzdeki hafta da devam edeceğiz.''

Liderler 2 Eylül'de yapacakları bir sonraki görüşmede, ''Toprak'' başlığını ele almaya devam edecek. Liderler, yoğunlaştırılmış görüşmelerin ilk dördünde, ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' başlığını ele almıştı.