Isparta Gazeteciler Cemiyetinin organizasyonunda günübirlik Antalya ziyaretimizde bir süre önce il Emniyet müdürlüğüne atanan hemşehrimiz Sayın Orhan Çevik’i makamında ziyaret ettik.

Geç bulduk ama asla kaybetmeyeceğiz

Yazıma elbette sayın müdürümün yakın ilgi, alaka ve samimi sohbetine teşekkür ederek başlamak gerektiğini biliyorum ama konuya geçmeden önce küçük bir eleştirimi de yapmadan geçemeyeceğim. 35 yıllık gazeteci olarak Trabzon Emniyet Müdürlüğü ve sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı yapmış değerli bir bürokratımızı tanıma noktasında yaşadığımız gecikme ve zafiyet nedeni ile kendimi ne kadar eleştirsem ve kızsam azdır. Böyle değerli bir insanı bu kadar geç tanımaktan neler kaybettiğimi ve Ispartalılar olarak kaybettiğimizi onu bilen ve tanıyanlar bize hak verecektir. Sevgili müdürümü geç keşfettik ama kolay kolay bırakmayacağımızı söylemek istiyorum.

ÖĞRETMEN BİR BABANIN ÇOCUĞU

Yaklaşık 2 saat süren derin, samimi ve şeffaf sohbetinde onu kısa zamanda tanıdığımı, sevdiğimi, takdir ettiğimi öncelikle açık yüreklilikle söylemem gerekiyor.

Köy Enstitüsünden mezun olmuş ve yıllarca köy okullarında öğretmenlik yapmış, çok kıymetli bir eğitimci Babanın evladı olarak Anadolu’nun kültürünü ve terbiyesini almış, ahlaklı, vatansever, hoşgörülü ve yardımsever bir kişi olarak ailesi tarafından yetiştirilmiş bir insanın karsında ilk defa bir araya gelmemize rağmen o samimiyet duygusu ile bizlere olan yaklaşımı, söylemleri, hayata bakış açıcı ve çok daha önemlisi açık sözlülüğü bende ve benimle birlikte bu anı yaşayan diğer gazeteci arkadaşlarımız üzerinde bıraktığı etkiyi anlatamam.

Isparta’yı ve Ispartalıları çok seviyor. İmkanları ölçüsünde memleketine hizmet etmiş, son olarak Yalvaç’a Emniyet binasını kazandırmanın mutluluğunu yaşamış, hiçbir hemşehrisini boş çevirmemiş, elinden geldiğince insanlara dokunmaya çalışmış.

Yaklaşık 2 saat süren sohbetimizde ekonomiden, spora, siyasetten, memleket meselelerine kadar birçok konuyu konuşma imkanımız oldu. Ben, bende bıraktığı izlenimleri aktarmaya çalıştım, konuştuklarımız orada kalmıştır.

BİZE HERYER ISPARTA OLABİLECEK Mİ?

Sadece küçük bir esprisini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Arkadaşlar ‘İki tane Genel Müdürlük kapandı’ dedi.

 ‘Neden müdürüm?’ dediğimizde ‘Bu Genel müdürlüklere atanacak Trabzonlu bulamadıkları için’ diye cevap verdi.

Kıssadan hisse...

TOKİ Konut Fiyatları Belli Oldu TOKİ Konut Fiyatları Belli Oldu

Bize Her yer Trabzon sözüne güzel bir örnek...

Bunu şunun için söylüyorum. Isparta’nın kısır siyasi çekişmeleri maalesef Ankara’ya da yansıyor.

Keşke Ankara’da Orhan müdürüm gibi onlarca müdür, Genel Müdür, Müsteşar ya da üst düzey Ispartalı olabilseydi.

TBMM Başkan vekilliği gibi bir makamın ağırlığını, Orhan Çevik gibi değerli bir bürokratımızın varlığını ve gücünü değerlendiremiyorsak suçu başkalarında değil kendimizde aramız gerekiyor.

Orhan müdürüme veda etmek gerçekten zordu. Keyifle geçen 2 saatin nasıl geçtiğini anlamak mümkün değildi. Bizleri kapıya kadar uğurladı, sevgi ile kucakladı, samimiyetle sarıldı, kucakladı.

Teşekkür ediyoruz sevgili müdürüm.

En kısa zamanda Isparta’da sizleri misafir etmekten onur duyacağımızı ifade etmek istiyorum. Bir kez daha görevin hayırlı olsun, sevgilerimle...

Antalya gezimizde mesleğimizin bağlı olduğu kurumların bölge müdürlerini de ziyaret ederek sohbet etme imkanı bulduk. Basın ilan kurumu Bölge Müdürü Sayın Nedim Engin’e ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Sayın Esen Diler hanımefendiye de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Keyifli ve aydınlatıcı bilgileri bizimle paylaştılar.

Günübirlik ziyaretimizin son durağı Bucak Belediye Başkanı Sayın Emrullah Ünal ve Başkan yardımcısı Oğuzhan Erdoğan oldu. Bucak Belediyesinin hizmetlerini ve izlenimlerimi bir başka zaman daha ayrıntılı kaleme alacağım. Sevgili başkanıma ve değerli Başkan Yardımcıma ilgi, alaka ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz.