Milli Parklar Bölge Müdürü iken Gölcük Uzun Devreli Gelişim Planı’nı hazırlayan Ispartalı hemşehrimiz Adnan Yılmaztürk, ‘Isparta halkının ve sektörel beklentiler doğrultusunda plan hazırladık. Adnan Yılmaztürk’ün kafasına göre hazırlanmadı. Takip edilmeli, sahip çıkılmalı” dedi.

Ankara’da Orman ve Su Uzmanı olarak görev yapan Ispartalı Bürokrat Adnan Yılmaztürk, Gölcük Gelişim Planı’nın mutlaka uygulanması gerektiğini ve takip edilmesi gerekliliğini söyledi. Milli Parklar Bölge Müdürü iken hazırlayıp, onaylanan Gelişim Planı’nın Gölcük’ü önemli noktalara taşıyacağını ileri süren Yılmaztürk, şöyle konuştu:

GÖLCÜK İÇİN EMEK VERDİK
 

“Biz Gölcük için çok uğraştık. Gölcük’te yönetim planını revize ettik. Onaylaması çok uzun sürdü. Bu arada Gölcük’te koruma amaçlı imar planı da yaptık. Plan uzun sürünce koruma amaçlı imar planı eski plana göre yapıldı. Onaylanmayan plan atlık olarak alınamaz. Koruma amaçlı plan eski plana göre yapılınca proje de eski plana göre yapıldı.

GÖLCÜK PROJELERİ TAKİP EDİLMELİ
 

Elmalık denen ikinci kısmın planı onaylanmadı. Yönetim planı onaylanmadı. Projesi yapıldı ama onaylı değil. O proje onaylandığı zaman yürürlüğe girecek. Macera parkı, dağ kızağı, masal parkı gibi projeler onaylı. 5 yıllık termi planı yapıldı.  Elmalık tarafı onaylı değil. Projesi hazır. Onaylandıktan sonra projesi yapılacak.

ISPARTA’NIN DİNAMİKLERİNİ HAREKETE GEÇİRMEK İSTEDİK


Bu proje Adnan Yılmaztürk’ün aklından çıkmadı. Kent Konseyi’nden çıkan bir sonuç. Herkesle konuştuk. Talep üzerine proje geliştirdik. Isparta’yı bilmeyenler, Isparta hakkında hüküm sürüyorlar. Talep üzerine çıkan bir proje. Isparta’nın dinamiklerini harekete geçirmek istedik. Yabancı takımlar gelsin, Isparta’da konaklasın diye düşündük. Atmasyon hiçbir şey yok. Hepsi tek tek düşünüldü.”