Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, partinin kurucusu Alparslan Türkeş’in ölümünün ondördüncü yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Yalçın açıklamasında; “Partimizin kurucu Genel Başkanı, hareketimizin lideri, Ülkücülerin Başbuğu, Türk Milliyetçilerinin önderi Alparslan Türkeş Beyin Hakka yürüyüşünün on dördüncü yılında, rahmetle anarken verdiği hizmetleri şükranla anıyoruz.Onun fikirlerine dün ihtiyacımız olduğu gibi bugünde büyük bir heyecanla sahip çıkıyoruz. Türkeş'in vefatının üzerinden geçen 14 yıla rağmen ona olan sevgimiz hiçbir zaman azalmadı aksine yaşanan siyasal olaylar onu hep haklı çıkartmıştır, hayatta iken ortaya koyduğu vizyonun doğruluğu bizleri daha da inandırdı ve bağladı.

Merhum Başbuğ, yaklaşık yarım yüzyıl önce, milletimizin yine bugünkü gibi ağır buhranlara boğuştuğu ve kendi değerleri içinden bir umut aradığı dönemde ortaya çıkarak, muhteşem eserlere damgasını vurmuş gerçek bir dava adamıdır. Yetiştirip emanet ettiği Ülkücü gençlik ile vatanı için fedakarlığa, milleti için göreve hazır bir siyasal kadro olan Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları, O'nun en büyük eseridir. Bu eserlerle ne kadar övünsek azdır. Başbuğumuzu kaybımızdan buyana geçen 14 yıldan sonra da milliyetçi, ülkücü irade ve onu sevenleri buradadır, dimdik ve inançla ayaktadır. Onun fikirlerini ve davasını devam ettirmek her Türk Milliyetçisinin borcudur.

Bu vesile ile kalplerimizin, gönlümüzün zirvesindeki yeri hiç değişmeyecek olan Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş'i saygı, sevgi minnet ve rahmetle yad ediyoruz” dedi.