Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'un ağabeyi, ABD'deki Türk toplumunun önde gelen isimlerinden Dr. Zeki Uygur, son yolculuğuna uğurlandı.

New York'a 1969 yılında yerleşen, operatör doktor olarak uzun yıllar çalışan ve ABD'deki Türk toplumuna yaptığı iyiliklerle toplumun ''Zeki Babası'' olarak bilinen Dr. Zeki Uygur, 8 Mart'ta vefat etmesinin ardından Connecticut'ta toprağa verildi.

Toprağa verilmeden önce, merhum Dr. Zeki Uygur'un cenazesi, kendisinin çok sevdiği, New York'ta Türkevi'nin sokağında bulunan Ali Baba Restoranının önüne getirildi ve burada tören düzenlendi.

Dr. Uygur'un eşi Ayla Uygur, oğulları Halit ve Feridun Uygur, gelinleri ve torunlarının katıldıkları törene Türk toplumundan da yoğun bir katılım oldu.

New York Başkonsolosu Levent Bilgen törende yaptığı konuşmada, Dr. Zeki Uygur'un, Türk toplumuna karşı yaptığı örnek davranışlarla ve herkese yaptığı yardımlarla tanınan ''müstesna bir insan'' olduğunu belirterek ABD'deki Türk toplumuna başsağlığı diledi.

Törene başsağlığı mesajı gönderen Süheyl ve Behzat Uygur da, babaları Nejat Uygur'un rahatsızlığı nedeniyle ağabeyi Zeki Uygur'un ölümünü kendisine söyleyemediklerini belirterek mesajlarında şunları kaydettiler:

''Amcamızın Türk toplumundaki yerini hepimiz biliyoruz. İyilik meleği amcamızın kıymetini ve saygınlığını siz dostları sayesinde birkez daha gördük. Taziye dileklerini dünyanın dört bir yanından aldık. Maalesef uzaktayız, yanınızda olamadık. En kısa zamanda amcamızın anma töreninde yanınızda olacağız.''

Törende Dr. Uygur'un sevenleri de duygulu konuşmalar yaptılar. Duaların okunmasının ardından Uygur'un cenazesi gözyaşlarıyla Connecticut'ta defnedilmek üzere cenaze arabasına konuldu.

Dr. Zeki Uygur, New York'taki törenin ardından Connecticut'ta Lakeview Mezarlığında toprağa verildi. New York Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Duman'ın dua okuduğu törene Uygur'un ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.



-Bakan Bağış da başsağlığı mesajı gönderdi-



Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) aracılığıyla ABD'deki Türk toplumuna başsağlığı mesajı gönderdi.

Bağış, mesajında şunları kaydetti:

''Amerika'daki Türklerin ağabeyi, ''Zeki Baba''sı ve benim çok değerli büyüğüm saygıdeğer Dr. Zeki Uygur'un vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisini tanıyan herkesin olumlu anlamda sevgisini, saygısını ve takdirini toplamış, yüreği her zaman vatan ve millet sevgisiyle dolu olan, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve yardımseverliğiyle tanınan Merhum Dr. Zeki Uygur'a, şahsım ve eşim Beyhan Bağış adına yüce Allah'tan rahmet dilerim. Mekanı cennet olsun. Başta ailesi olmak üzere, kendisini ve bizlere katkılarını hiçbir zaman unutamayacağını bildiğim Amerika'daki bütün Türk toplumunun başı sağolsun.''

New York Başkonsolosluğu ve TADF tarafından, Dr. Zeki Uygur anısına 12-13 Mart tarihlerinde Türkevi'nde taziye defteri açılacak.