Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Milli(!) Piyango ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yılbaşı kutlamasının kültürümüzde olmadığı belirten Güner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Günler ayları, aylar yılları kovalarken, zaman süratle akıp gidiyor ve ömür sermayemiz her geçen gün tükeniyor. Acısı ve tatlısıyla, hüznü ve sevinciyle miladî bir yılı daha geride bırakırken, kendimizle yüzleşme kararı vermeli ve yaptıklarımız için hesaba çekilmeden önce nefsimizi hesaba çekmeliyiz. Kültürel bir yozlaşma olan yılbaşı kutlamalarından uzak durmalıyız.

ÖLÜM BİZE GELİNCEYE KADAR NEFSİMİZLE HESAPLAŞMALIYIZ

Muhasebe, Allah’ın helal kıldığı söz ve davranışlara sımsıkı sarılma, haram kıldıklarından uzak durma gayretidir. Ölüm bize gelinceye kadar ibadetten bir an olsun ayrılmama kararlılığıdır. Yüce ahlâk sahibi Peygamber Efendimizin (s.a.s) ahlâkını kuşanma azmidir. Nihayetinde muhasebe, tam bir teslimiyetle Allah’a kul olmak, kul hakkına da titizlikle riayet etmektir.

BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE YILBAŞI KUTLAMALARI YOKTUR

Ahlâki değerlerin, örf ve adetlerin bozulmaya başladığı, bir kültürel yabancılaşma olan yılbaşı kutlamalarının yaygınlaştığı ve hızla arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Halbuki yılbaşı bahanesiyle yapılan eğlencelerin, çam ağaçlarının kesilmesinin tarihimizle, kültürümüzle ve dinimizle hiçbir alakası yoktur. İslam dini, kötülüklerin anası olan alkolü ve cinayetlere sebep olan kumarı haram kılmıştır. Kumarın farklı bir çeşidi olan piyango, toto, loto ve bütün şans oyunları da dinimizce haramdır, günahtır.

HARAMDA HUZUR ARARSAN, HUZUR SANA HARAM OLUR

Milli(!) Piyango kumardır, kumarda umut aranmaz, kumarda huzuru bulamazsın, kumarda huzur ararsan o huzur sana haram olur. Hayır yapmak için Milli(!) Piyango alınmaz, kumarla hayır yapılmaz, kumarla hayır işlemeyi düşünmek eski bir cahiliye âdeti olup İslam, bu âdeti tarihin derinliklerine gömmüştür. Haram olan şeylerin hayırlı işlere kaynak olarak görülmesi büyük bir tehlikedir. İslami kavramları haram olan uygulamalarla yan yana getirmek bile başlı başına bir vebaldir. Haramın olduğu yerde bereket olmaz.

KAZANILAN PARAYLA HAYIR YAPILMAZ

Bugün başta piyango ve Spor Toto olmak üzere kumardan kazanılan para ile hayır işlemeyi, yoksullara yardım etmeyi, hayır kurumları yaptırmayı düşünmek, bilmeden, İslam’ın tarihe gömdüğü cahiliye âdetini yeniden diriltmek demektir. Piyangodan kazanılan paranın tamamı hayır işlerine bile harcanmış olsa, bu durum piyangoya verilen bilet parasının vebalini ödemeye yetmez. Çünkü piyangoya verilen her kuruş büyük bir haram olan kumar çarkının dönmesine ciddi bir katkıda bulunmak demektir.

DEVLET, MİLLETİN DİNİNİ KORUMAK ZORUNDADIR

Milli(!) Piyango bir devlet kurumudur ama devlet kurumu olması piyangoyu haram olmaktan çıkarmaz. Devlet, milletinin dinini korumak zorundadır. Kumarla millete umut dağıtılmasına müsaade edemez ve milletini şans oyunlarına yönlendiremez. Milli(!) Piyango haramdır. Ama piyangoyu sektörleştirmek, reklamını yapmak, halka pazarlamak, daha çok satılsın diye ikramiyesini arttırmak ve TV kanallarında çekilişini yaptırmak daha korkunçtur. Devlet, kumar ve şans oyunlarından necip milleti ve dinini muhafaza etmek zorundadır ve ne kadar kazanç getirirse getirsin Devlet eliyle bu tür kumar ve oynanması haram olan oyunlar oynatılmaz.

BAŞKA TOPLUMUN DEĞERLERİYLE YÜKSELEMEYİZ

Isparta'da Bir Vatandaş Sırtüstü Yere Düştü Isparta'da Bir Vatandaş Sırtüstü Yere Düştü

Bizi biz yapan, bizi ayakta tutan ve en güçlü sığınağımız olan değerlerimize sımsıkı sarılmalı; inancımız, tarihimiz ve kültürümüzle bağdaşmayan batıl örf, adet ve gelenekleri hayatımızdan çıkarmalıyız. Ailemizi, çocuklarımızı ve gençlerimizi milli ve manevi değerlerimizle buluşturmalı, yabancı kültürlerin esiri olmamaları için hep birlikte gayret göstermeliyiz. Hiçbir millet, bir başka toplumun değerleriyle yükselemez. Dolayısıyla, bizi biz yapan değerleri hayatımıza yansıtmalı ve kendi kültürümüzü öncelikle aile hayatımıza hakim kılmalıyız.''