Bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla telefon satışlarının yüzde 3.6 düştüğü ve böylece 102.6 milyon seviyesinden 98.9 milyona gerilediği belirtiliyor. Apple, Çin pazarında beşinci sırada yer almaya devam ediyor.

Ancak, bu çeyrekte büyüme sağlayan Apple en yakın rakibi Xiaomi ile arasındaki boşluğu biraz daha kapattı. IDC ’nin verilerine göre Temmuz başı ve Eylül sonuna kadarki dönemde 8,1 milyon civarında iPhone satışı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 7.6 milyon adet satış gerçekleştirildiğini dikkate alırsak, yüzde 5.6 ’lık bir artış söz konusu. Kameradaki kayda değer gelişmeler ve rekabetçi fiyatlandırma sayesinde bu başarının elde edildiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıl iPhone XR ’yi Ekim ayında piyasaya süren Apple bu yıl iPhone 11 ’i Eylül ayında kullanıcılarla buluşturdu. Üçüncü çeyrek sonuçlarında bunun önemli bir etkisi olmasına rağmen, iPhone 11 satışlarının Çin ’deki durumu içerisinde bulunduğumuz dördüncü çeyrekte net olarak görülebilecek.

Apple ’ın, Çin ’de iki çeyrek üst üste büyüme sağlaması bekleniyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur