Vali Memduh Oğuz, önceki akşam Teras Park Restoran’da Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği’nin 2010 Yılı Başarılı ve Girişimci İşadamı Ödülü programına katıldı. Burada sanayici ve işdamlarına hitap ettikten sonra Isparta’da yaşadığı en büyük sıkıntıyı dile getiren Vali Oğuz, Belediye ve İl Özel İdaresi’yle ortaklaşa otel yapmaya hazırlandıklarını müjdeledi. Isparta’ya ikinci ve üçüncü 5 yıldızlı otel yatırımlarını açıkça ifade eden Vali Oğuz, şu açıklamalarda bulunu:

“5 yıldızlı otelimizin temelini daha yeni attık. Isparta’nın en büyük eksikliklerinden biri konaklama. Ben ikinci ve üçüncü yatırımları bekliyorum. Yurtdışı veya içinden Isparta’yla ilgilenenler ilk önce bizlere konaklamayı soruyorlar. Biz kendilerine mahçup oluyoruz. ‘Isparta’da 5 yıldızlı otelimiz var’ diyemiyoruz. Ayrıca Isparta Evleri var. Bu evleri butik otel şekline dönüştürebilirsiniz. Sizleri bu konuda destekleriz. Kapadokya’da bunun örnekleri var.

Benim de Isparta’da en çok sıkıntı çektiğim konu konaklama. Misafirlerimiz buraya gelecekleri zaman ‘Antalya’da kalırız’ dediklerinde mahçup oluyor, çok üzülüyorum! Belediye ve İl Özel İdaresi olarak biz de otel yapmayı düşünüyoruz. Somut projeler olunca bunu açıklarız. Biz Isparta’da olan her güzel şeyden iftihar ediyoruz” dedi.