Isparta Jandarma Komutanlığınca başlatılan "Başbaşa Hayat" projesi kapsamında istişare toplantısı düzenlendi.
 
Isparta Valiliği Göl Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Memduh Oğuz, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük ve ildeki diğer kurumlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
 
Vali Oğuz, toplantında yaptığı konuşmada Isparta Jandarma Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirilen projenin Isparta'da kadına yönelik şiddetin önlenmesi açısından önemli olduğunu söyledi.
 
Daha önce Isparta Emniyet Müdürlüğü'nce benzer bir çalışma yapıldığını hatırlatan Oğuz, kadına yönelik şiddetin önlenmesi açısından yürütülen projelerin bütün kurumların eş güdümüyle yapıldığını vurguladı.
 
Görüntüye değil de öze yönelik yapılan projenin Isparta'ya çok yakıştığını dile getiren Oğuz, projenin kurmay titizliği ile hazırlandığını, çok başarılı olacağına inandığını kaydetti.
 
Isparta olarak zorda kalmış, teminat isteyen bir bireye her zaman yardımcı olmak istediklerini vurgulayan Oğuz, bu yardımın en hızlı şekilde yapmaya çalışıldığını anlattı.
 
Aile içi şiddet kapsamında 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma servislerine gelen ihbarların anında değerlendirildiğine dikkati çeken Oğuz, "Çağrı üzerine isteyene koruma sağlıyoruz. 'Markete gideceğim, korumaya ihtiyacım' diyen birine anında devlet büyüklerin koruması gibi koruma sağlıyoruz" dedi.
 
Proje hazırlanmadan önce koruma talep eden kişilere yardımcı olduklarını belirten Oğuz, şöyle konuştu:
 
"Isparta'daki jandarma bölgesinde 320 kişi hakkında koruma kararı aldık. Devletin bütün imkanlarıyla şiddete maruz kalan veya kalması muhtemel olan kişilerin yanındayız. Şiddet insan onuruna aykırıdır. Bu kadar titiz, kapsamlı ve medeni bir millete yakışan bir projeyi gerçekleştirdikleri için Isparta Jandarma Komutanı Uyan ve ekibine çok teşekkür ediyorum."
 
Isparta Jandarma Komutanın Albay Ömer Uyan da "Başbaşa Hayat" projesi kapsamında tamamlanan ve yapılması planlanan faaliyetlerin istişaresi için bir araya geldiklerini söyledi.
 
Kadına yönelik şiddetin dünyada ve Türkiye'de önemli sorunların başında geldiğini anlatan Uyan, sorununun çözülmesi amacıyla Türkiye ve Isparta'da bazı çalışmalar yapıldığını kaydetti.
 
Kadına yönelik şiddetin en çok ailenin ortak yaşam alanlarında oluştuğunu bildiren Uyan, bu anlamda jandarma sorumluluk bölgelerinde kadına yönelik şiddetin önlemesi amacıyla modern suç önleme stratejilerinden olan toplum destekli güvenlik aracılığı ile eğitimle olumlu davranış değişikliği oluşturmaya çalışacaklarını ifade etti.
 
Davranış değişikliği çabasının şiddet uygulayan ya da uygulama ihtimali olan kişilere yönelik gerçekleştirileceğini belirten Uyan, bu faaliyetlerin Süleyman Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Isparta Barosu ve diğer kurumların temsilcileri ile çoğulcu bir yaklaşımla gerçekleştirileceğini söyledi.
 
Konuşmaların ardından proje ile ilgili sunum gerçekleştirildi.