Dönemin Garnizon komutanı Kenan Evren tarafından kuruluş kurdelesinin kesildiği Ispartaspor 44 yıllık temiz, onurlu mazisinde bugüne kadar birçok başarılara imza atmış, renklerini gül ve doğadan almış, pembe yeşilli formayı taşımış, binlerce futbolcu, yüzlerce başkan ve yönetici, adını altın harflerle yazdırmış başarılı teknik direktör ve çalışıtrıcıları ile bugünlere gelmiştir.

Bugün birçok başkan, yönetici, futbolcu ve teknik kadro hayatta ve Ispartasporun bu sezon yaşadığı dramatik tabloyu üzüntü ile takip etmek, bir bakıma kahrolmaktan öteye gitmeyen ama yapabileceği hiçbirşey olmayan bir sezonun sonunda takımın amatör kümeye düşmesine bu kez seyirci kalmak zorunda kaldı.... '

Atatürk stadının çimlerinde Galatasary. Antalyaspor, Gaziantepspor, Altay, Göztepe, Sarıyer, Aydın, Konya gibi süpyer ligde mücadele etmiş takımlarla kora kor mücadele etmiş, rakiplerini dize getirmiş, süper ligin kaprsından dönmüş, şanlı ve başarılarla dolu mazisi olan Ispartasporun sahipsiz kalması ve bir kenara itilmesi ile takım amatör kümeye düşmüştür.

Önümüzdeki günlerde 44 yılın muhasebesi yapılacakfır. Takımı bu hale düşürenlerden hesap sorulacaktır. Ama geçmişi geri getirmek mümkün değil. elbette önümüze bakacağız ve Cumhurbaşkanları çıkartmış. Gülü, kirazı, elması ve birçok doğal güzellikleri ile marka olmuş Ispartanın yeniden futbolda söz sahibi olması için yeni planlar- yeni oluşumlar yapmamız gerekiyor.

2010-2011 futbol sezonunun son maçını yarın kendi saha ve seyircisi önünde oynayacak olan Ispartasporda tüm taraftarların son kez Atatürk stadını doldurarak takımlarına sahip çıkmaları.
genç ve umut vaat eden futbolcularımızı sahada yanlız bırakmayarak alkışlamamız gerekiyor.

Batmanpetrolspor ile sadece onurlu bir '.mücadeleye çıkacak pembe yeşilli takımın 'futbolcuları koca bir sezon tüm maddi imkansızlıklara rağmen kümede kalabilmek için ellerinden geleni yapmalarına rağmen genç ve tecrübesizliğin verdiği zaafiyetle ' ve takıma yapılamayan takviyeler ile ligde
tutunabilme imkanını bulamadılar.

Kelimelerin ve sözün bittiği, artık yazacak konunun kalmadığı Ispartasporumuza geçmiş olsun!....