Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan ÇETİNKAYA konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
''Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangını sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ekiplerimizin yoğun mücadelesiyle çok şükür söndürdük. Yaklaşık 100 Hektarlık bir orman alanı zarar gördü.'' Çetinkaya açıklamalarını devamında yangında 11 helikopter ve 5 uçağın yanı sıra Muğla ve Denizli Orman Bölge Müdürlüklerine bağlı çok sayıda personelin görev yaptığını, itfaiye ekipleri, jandarma ve vatandaşların da söndürme çalışmalarına destek verdiğini belirtti.
ISPARTA'YA TEŞEKKÜR
Denizli Valiliği ise konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada Isparta'dan gelen ekiplere de teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi:
''Kale ilçemiz, Muslugüme mevkii ormanlık alanda 09.09.2022 Cuma günü saat 14.48 sularında çıkan yangın, ilimiz ve çevre illerin ekiplerinin müdahalesi sonucunda kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir.
Yangının kontrol altına alınmasında yoğun çabalarından dolayı AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve tüm kurumlarımız ile Aydın, Muğla, Manisa, Burdur, Isparta ve İzmir'den gelen ekiplerimize ve desteğini esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''

2 Kişinin Yaralandığı Kazada Sürücünün Ehliyetine El Konuldu 2 Kişinin Yaralandığı Kazada Sürücünün Ehliyetine El Konuldu