CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Isparta Valisi Memduh Oğuz'un seçim süreci boyunca taraflı davrandığını öne sürdü.

Öner, düzenlediği basın toplantısında Vali Memduh Oğuz'u sert bir dille eleştirdi. Seçim boyunca AK Parti'nin 4-0'lık bir sonuç beklediğini ifade eden Öner, bu beklentilerinde haklı olduklarını çünkü devletin bütün olanaklarını kullandıklarını ileri sürdü. Tarafsızlık yemini etmiş devlet memurlarının yeminlerine sadık kalmayarak iktidar partisinin ''yandaşı'' vasfını en ileri düzeyde yerine getirdiklerini kaydeden Öner, ''Yandaş Vali çok stratejik bir yöntem izledi. Bizden daha çok dolaştı. Ama sayın Başbakan'ın dediği gibi kravatını çıkarıp siyasete girmedi. Örtülü diyemeyeceğimiz kadar açık siyaset yaptı'' dedi.

Vali Oğuz'un seçim süresi boyunca ilçelere, köylere giderek sorunların çözüleceği yönünde vaatler verdiğini aktaran Öner, bir seçim arifesinde tarafsızlık yemini etmiş bir kamu görevlisinin böyle davranmasının ''ayıp'' ve ''utanılacak bir tavır'' olduğunu belirtti.

Öner, sözlerine şöyle devam etti:
''Vali Başbakan'ın yağcılığını yaparken bazı daire amirleri ile kamu görevlileri de valinin yağcılığını yapmaktan utanmadılar. Herkesin gözünün içine bakarak Vali hükümetin yağcısı, diğer bazı kimseler de hükümetin valisinin yağcısı oldular. Bu tarafsızlık yeminini edenler için yeminlerine sadakatsizlik gösterdikleri için utanılacak bir tavırdır. Sadece Isparta'da olmadı ama en ileri boyutlarda yaşanan illerden biri Isparta oldu.''

Vali Oğuz'un yapılan çalışmalarda kendisinden önceki valilerin ismini anmadığını, onlara teşekkür etmediğini belirten Öner, hatta Vali Oğuz ile eşinin kendisinin seçilmemesi yönünde bir takım değerlendirmeler yaptığını ileri sürdü. Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ı da eleştiren Öner, sözlerine şöyle sürdürdü:

''Emniyet Müdürümüz devamlı kendisi ile ilgili reklamlar yapıyor. Çok meraklı. Ama cilası da boyası da döküldü. 12 Haziran'a kadar suçluları adalete teslim etmeyen bir güvenlik ne ölçüde saygınlığını koruyabilir? Telefonlarımın dinlenmediğinden emin değilim. Her yer en modern sistemlerle donatılmış vaziyette ama bizim lokalin camını kıran, kimlik bilgilerimi herkese dağıtan suçlular hala yok. 11 Haziran'a kadar bulunmayan suçlunun 12 Haziran'dan sonra bulunmasının hiçbir açıklaması yok. Hayrını gör. Bu ne haksızlık? Bir TC yurttaşının demokratik hakkını kullanarak Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran partiden aday olması niye suçmuş gibi gösteriliyor? Buna kimin hakkı var?''

Bütün haksızlıklara karşı tavrını koyacağını, bütün doğruların yanında da şerefle yer alacağını kaydeden Öner, tek başına kalsa da Isparta'ya verilecek her hizmet için Isparta'ya ve Türkiye'ye Türkiye Cumhuriyeti devletinin özgürlüğüne ve bağımsızlığına ülkesi ve milletinin bölünmez bütünlüğüne yönelik her tavra karşı cesaretle duracağını aktardı.

Tüm engellemelere rağmen Isparta'da CHP'nin oyunun yüzde 90 oranında arttığına işaret eden Öner, CHP'nin Isparta'da elde ettiği başarının umdukları kadar olmadığını ama başkalarının tahminini çok şaşırtan üstün bir başarı olduğunu kaydetti.

Toplantı sırasında bir gazetecinin ''Vali Oğuz'u neden bu kadar eleştiriyorsunuz, artık seçim bitti. Bugünkü yapacağınız toplantıda Isparta'ya yapacağınız çalışmalardan bahsetmelisiniz'' açıklaması üzerine Öner, seçim süresi boyunca karşılaştıkları engellemeleri anlatmak mecburiyetinde kaldığını bildirdi.

Milletvekili Ali Haydar Öner, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu ancak bunu AK Parti'nin tek başına yapamayacağını belirtti. Yeni anayasanın herkesi kucaklayan nitelikte olması gerektiğini savunan Öner, ''O süreçte biz de objektif davranarak TC Devletinin temel ilkelerini koruyan bir anayasa sürecine katkıda bulunacağız. Mecliste işimiz kolay olmayacak. Mecliste de çok yoğun bir çalışma sergileyeceğiz'' dedi.

Isparta'nın yararına olan her konuyu destekleyeceklerini belirten Öner, Isparta'nın yararına olan her konuda herkesle işbirliği yapmaya hazır olduklarını bildirdi.