Tıbbi Laborantlar Topluluğu Başkanı Osman Duru yaptığı 2024 yılı için beklentilerini açıkladı. 

Yeşil Şehirler İçin Kentsel Dönüşüm: Yaşam Ayavefe'nin Vizyonu Yeşil Şehirler İçin Kentsel Dönüşüm: Yaşam Ayavefe'nin Vizyonu

Osman Duru’nun açıklamasında 2023 yılında tıbbi sekreterlere ayrılan yüksek sayıda kontenjanı örnek göstererek bu seferde laborantlara ayrılan atama kontenjanının arttırılması gerektiğini söylemesi dikkat çekti.

Açıklamanın tamamı:

2024 YILI BU SEFER LABORANTLARIN MÜJDELER ALDIĞI BİR SENE OLSUN!
Yeni yılın laborantlar için müjdelerle gelmesini talep ediyoruz.
Laboratuvara dair bölümlerden mezun binlerce vatandaşımız mevcut, bir çoğu bu bölümü büyük hayallerle okuyarak mezun oldular ve hak ettikleri değeri görmek istiyorlar. Geçtiğimiz yıl sağlık bölümlerimizden bazılarına çok güzel atama kontenjanları verildi, Tıbbi Sekreterlik bunun en büyük örneklerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Biz istiyoruz ki 2024 yılı bu sefer laborantların müjdeler aldığı bir sene olsun, laborantlara ayrılan atama kontenjanını arttırarak etkin sağlık hizmetine katkı sağlayalım ve gençlerimize istihdam yaratalım. 
Laborantlar sağlık sistemi içerisinde işleyişin devamını sağlayan ana kademe sağlık profesyonelleridir ve bu sistem içerisinde kilit rol oynar. 2024 yılında büyük beklentiler içerisinde olduğumuzu ifade ederken genç laborant kardeşlerimizin seslerinin duyulmasını talep ediyoruz.

Osman Duru

Editör: Newstanitim Newstanitim