Çarşamba Pazarı"nın, Yeni Halk Pazarı"na taşınmasını istemeyen pazarcı esnafı eylem başlattı. Esnaf, sorunları çözülünceye kadar Isparta"nın hiçbir yerinde tezgâh açmayacaklarını dile getirdi Isparta Belediyesi"nin kentin geleneksel pazarı haline gelen Çarşamba Pazarı"nı önümüzdeki haftalardan itibaren Yeni Halk Pazarı"na taşıması, pazar esnafını kızdırdı.

    Pazar esnafı önceki gün Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği salonunda yapılan toplantıda aldıkları eylem kararını dün gerçekleştirdi. Manavlar ve Sebzeciler Odası çatısı altındaki yaklaşık 700 pazarcı, pazarda tezgâh açmama kararı aldı. İlk olarak Cuma Pazarı"nda dün tezgâh açmayan esnaf, sorunlarının çözülmemesi halinde hiçbir yerde tezgâh açmayacaklarını dile getirdi.

    Pazar esnafı, Çarşamba Pazarı"nın eski haline dönmemesi halinde artık Isparta"da hiçbir pazara çıkıp sergi açmayacaklarını dile getirdi. Pazar esnafı, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından yıkımı gerçekleştirilen Çarşamba Pazarı"nda, gayet güzel satış olduğunu söyledi. Esnaf, Çarşamba Pazarı"nı asla terk etmeyeceklerini belirterek, “Çarşamba Pazarı Isparta"nın tarihi pazarıdır.

     Bütün esnaflar orada iş yapabiliyorlardı. Ancak Belediye Başkanı Hasan Balaman"ın yeni yaptığı yerde pazar esnafı sinek avlıyor. Orada iş falan yapılmıyor. Eğer eski pazarımızda en kısa zamanda yeniden sergi açıp mallarımızı satamaz isek artık Isparta"nın hiçbir yerinde pazara çıkmayacağız” şeklinde konuştu.

    Pazar esnafı kendi aralarında anlaştıklarını belirterek, “Eğer pazara çıkıp mal satan olursa, onları aramızda barındırmayacağız., Çünkü bu sorun hepimizin sorunu, bunu hep birlikte olursak bir çözüme kavuşturabiliriz” dedi. Pazar esnafı, zabıtaların rahatlıkla gelip yer paralarını istediklerini belirterek, “Bundan sonra onlara verecek yer paramızda olmayacak. Onlar bu pazarı kaldırmakla bizim ekmeğimizi elimizden aldılar.

    Isparta"da en iyi iş yapabildiğimiz pazar Çarşamba Pazarıydı. Ama şimdi o yok” şeklinde görüşlerini dile getirdi. Pazar esnafı Belediye Başkanı Hasan Balaman ile restleşmediklerini belirterek, yine ortadaki sorunun Başkan Balaman tarafından çözüleceğini dile getirerek, “Belediye Başkanı Hasan Balaman bizim ekmeğimizle oynamasın.

    Bizim derdimize derman olsun. Başkan Balaman"ı o makama çıkaranlar tekrar indirir. Bu çekilen eziyetlerin hesabı seçimlerde kendisinden ve diğer yetkililerden sorulur” dedi. Pazarcıların sergilerini açmaması ile halkta şaşkınlık yaşadı. Cuma Pazar"ına gelen insanlar pazarcıların eylemleri ile karşılaşınca, çantaları boş eve dönmek zorunda kaldı. Pazarcılarının eylemlerinde haklı olduklarını da belirten Isparta halkı, bu durumdan kendilerinin de zararlı çıktıklarını söyleyerek, “Pazar kurulmazsa mecburen evimizin ihtiyaçlarını değişik alış veriş merkezlerinden gidereceğiz.

     Ancak pazarda 5 liraya satılan mal alış veriş merkezlerinde 10 liraya satılıyor. Umarız yetkililer tarafından pazarcıların durumlarını acilen bir çözüm bulunur. Yoksa burada yine biz mağdur olacağız. Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından yapılan yeni pazaryeri bazı mahallelerimize çok uzak. Bunun için insanlar belirli bir ücret karşılığında pazara gidip gelebiliyorlar ve buda dar gelirli insana biraz pahalıya mal oluyor” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

 "KENDİLERİ BİLİR" Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman ise, pazar esnafının yapmış oluğu eylemi kendilerinin kısıtlama gibi bir hakka sahip olmadığını belirterek, “Pazar esnafı eğer sergi açmaz ise kendine yapar. Bunu ancak kendileri bilir” dedi.

Gulses