Fransa Birinci Ligi Ligue1’in 11. haftasında Bordeaux ile karşılaşan ve maçtan 3-0 galip ayrılan Paris Saint-Germain (PSG), lider olan ancak haftayı puan almadan kapatan Marsilya ile arasında olan puan farkını 4’e indirmeyi başardı.
 
Lyon ile karşı karşıya gelen lider Marsilya ise sıralamanın 4. basamağında olan takıma 1-0 yenilerek 8 maçtır yenilmeme serisini bitirmiş oldu. Lyon takımından golü ise 65. Dakikada Yoann Gourcuff Marsilya’nın kalesine gönderdi.
 
Zirveye oynanan maçlardan bir diğerinde ise ikinci sırada yer alan PSG, Bordeaux ile karşı karşıya geldi. Averaj farkından dolayı 3. sırada yer alan takımı, kendi evinde ağırlayan PSG, maçı penaltıdan iki gol ile Lucaz ve Ezequiel sayesinde 3-0 galip bitirdi.
 
Haftayı galibiyetle kapatan bir diğer takım da UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Fransa’yı temsil eden Monaco oldu. Deplasmanda Bastia’yı 3-1 yenen takımın gollerini Geoffrey Kondogbia, Valere Germain, Yannick Ferreira-Carrasco attı.
 
Ligue 1’deki en gollü maç ise Nice ve Guingamp arasında oynandı. Nice’in Guingamp’ı 7-2 yendiği maçta, Brezilyalı forvet Carlos Eduardo, 5 gole adını yazdırdı.
 
Tüm bu maçlar sonunda Marsilya 25 puanda kalırken, ikinci sırada yer alan PSG lider ile arasındaki farkı 4’e indirdi. Marsilya ve PSG’yi ise 20 puanla Lyon ve Saint-Etienne takip ediyor.
 
Ligue 1 ve Gol krallığı
 
Gol krallığında Marsilyalı Andre Pierre Gignac, 10 gol ile zirvede yer alırken, Gignac'ı, Lyon takımından Alexandre Lacazette 8 gol ile ve Nice takımından Carlos Eduardo ile Toulouse takımından Wissam Ben Yedder 6'şar gol ile izliyor.