Eğirdir'de Yerel Gazetecilik yapan Kemal Erben, 2016 Nisan ayındaki Belediye Meclisi toplantısında şahsına yapılan hakaretleri  Cumhuriyet  Savcılığına taşıması Eğirdir Asliye Ceza Mahkemesine intikal etti.

Basın olarak kamu adına ve yararına, belediye çalışmaları içinde bulunduğunu, Belediye Meclisi Toplantısına objektif olarak halka duyurmak üzere katılan Kemal ERBEN, 5 Nisan 2016 günü Meclis toplantısında kamerası ile çekim yaparken Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün tek taraflı olarak, alenen ağır hakaretlerde bulunması iddiası ile Cumhuriyet Savcılığına durum intikal etmişti.

Cumhuriyet Savcılığının şahitler ve deliller incelendikten sonra hazırladığı iddianame Eğirdir Asliye Ceza Mahkemesinde yarın  30/11/2016 görülecek.

Olaydan 7 ay geçtikten sonra mahkemenin duruşmasına Belediye Başkanı Ömer Şengöl SANIK olarak, MÜŞTEKİ olarak da Eğirdir Ses Sahibi Gazeteci Kemal ERBEN’in katılması bekleniyor.

ŞENGÖL’DE ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU...İŞTE SAVCILIĞIN VERDİĞİ KARAR...
Öte yandan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ünde şikayetçi olduğu Kemal ERBEN’in yaptığı Pazar yeri ile ilgili paylaşımın ‘İftira veya hakaret içerikli suç unsuru olmadığı, ELEŞTİRİ niteliğinde değerlendirilip Cumhuriyet Savcılığınca Kamu Adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildiği açıklandı.

İŞTE O OLAY VİDEO