Isparta Belediyesi tarafından Kirazlıdere’ye Türkiye’nin sayılı ve büyük cam teraslarından birisi inşa ediliyor. Yerden 25 metre yükseklikte kurulan 16 metre çapındaki cam seyir terastan şehir kuşbakışı izlenebilecek, akşamları ise ışık ve görsel şovlar sunulacak. Cam terasın elektrik altyapı çalışmaları devam ederken, yürüyüş yolunun camları da montajı yapılmak üzere alana indirildi.

Isparta Belediyesi, şehrin terası olarak adlandırılan Kirazlıdere’de Sosyal Tesislerin ön kısmında bulunan ve şehri kuşbakışı gören bölümde cam seyir terası yapım işini sürdürüyor. Çelik konstrüksiyon üzerinde yerden 25 metre yüksekliği ve 2,5 metre genişliğinde 35 metre yürüyüş yolu bulunan, 16 metre genişliğinde toplamda 300 metrekarelik cam seyir alanına sahip teras lazer aydınlatmalarla donatılıyor. Cam seyir terası akşamları ışık ve görsel şovlarla şehre ayrı bir renk katacak. Cam seyir terasının ışık ve görsel şovları için enerji altyapı çalışmaları devam ediyor.

Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi

Seyir terasın çelik konstrüksiyon üzerine montajı yapılacak olan ve özel hazırlanan camları da alana getirildi. TIR’la getirilen camlar özenle indirilerek, alana götürüldü. İlk etapta 35 metrelik yürüyüş yolunun cam montajı gerçekleştirilecek. Bu çalışmanın ardından dairesel alanın cam seyir teras alanının camlarının montajı gerçekleştirilecek.

Cam seyir terası sayesinde vatandaşların Isparta’yı seyretme imkanı bulacağını ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bu çalışma Isparta’mız için de farklı bir görüntü oluşturacak. Dışarıdan gelen misafirlerimizin de ilgisini çekeceğini düşündüğümüz bir çalışma. Ülkemizin çeşitli yerlerinde de cam teraslar var, burası da Türkiye’nin sayılı ve büyük cam terasları arasında olacak. Yapmış olduğumuz cam terasın bir başka özelliği ise terasın ayak ve yürüyüş yolu ile platformunun lazer ışıklarla donatılmış olması.  Geceleri burada ışık gösterileri de yapılabilecek” dedi.