Belediyeye yönelik operasyonun ardından kabul edilen iddianame, siyasi ve toplumsal bakımdan da dikkatleri üzerine çekti. İddianamenin kabul edilmesi ve yargı sürecini hukukçu gözüyle değerlendiren İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, bu süreçte hiç kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğine dikkat çekti. Zabun, “Bir iddianame tanzim edilmiş olması ve dava açılmış olması, bir kısım insanların, sanık olarak yargılanıyor olması, bu suçu işlemiş olduklarını göstermez. Kimin suçlu kimin suçsuz olduğu ancak mahkeme yargılamasının sonunda, kesinleşecek mahkeme hükmüyle sabit olabilir” dedi.
 
Zabun, “Herkesin şüpheli olarak değerlendirilmesi, yargısız infaz yapmak suretiyle değerlendirilmemesi icap eder” diye konuştu.
 
SİYASİ VE TOPLUMSAL BOYUT
 
Bu davanın siyasi ve toplumsal boyutu olduğuna işaret eden Zabun, somut olarak bazı olayların yaşanması nedeniyle iddianamenin kabul edildiğini ifade etti. Zabun, “Meşhur bir atasözümüz vardır: Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye. Kaldı ki son değişiklikliklerle birlikte ceza yasasında çok güçlü ve somut delillere dayanmıyorsa iddianame mahkeme tarafından kabul edilmez. Bu olayda bunu somut olarak yaşadık” dedi.
 
SİYASETÇİNİN DURUMU
 
Zabun, siyasetçi olarak yaşananları hoş karşılamadıklarını belirterek, ‘Siyasetçi şaibelerden uzak durmalı’ dedi. Zabun, “Bu durum siyasetçi olarak hoşumuza giden bir durum değil. Mutlaka siyasetçinin bu tür şaibelerden, bu tür olaylardan titizlikle, itinayla uzak durması gerekir” diye konuştu.
 
Isparta Belediyesi’ne yönelik operasyonun ve sonrasında gelişen dava sürecinin, hizmet akışını zedelememesine özen gösterilmesini isteyen Osman Zabun, “Hiç kimse su parasını belediyeye menfaat temin etsin diye yatırmıyor, bu emlak vergisi için de geçerli” diye konuştu.
 
YÜKÜMLÜLÜK MECLİS 1.BAŞKAN VEKİLİNDE
 
Osman Zabun, belediye menfaatlerinin usulsüz şekilde aktarıldığı belirtilen iddianameye göre, belediyenin zararının söz konusu olduğunu, bunun için de meclis 1.başkan vekiline yani Seyfettin Kalem’e büyük iş düştüğünü anlattı.
 
BAŞKAN GÜNAYDIN, GÖREVDE KALACAK MI?
 
Zabun’un üzerinde ısrarla durduğu bir diğer konu ise Yusuf Ziya Günaydın’ın görevinde kalıp kalmayacağıydı. Zabun, “Konuyu İçişleri Bakanlığı titizlikle takip ediyor” diyerek, süreci belirleyecek kişinin Belediye Başkanı Günaydın olacağına dikkat çekti.