Elon Musk ’ın gözbebeği Tesla, son yıllarda elektrikli araç sektörüne tam anlamıyla damgasını vurdu. Ürettiği araçlarla kendini kanıtlayan şirket, üretim konusunda sıkıntı yaşamamak ve fabrika ağını genişletmek için kolları sıvadı. ABD ’de çokça fabrikası bulunan şirket gözünü büyük şehirlere dikti.

Önümüzdeki yıl Çin ’in Şangay kentinde Gigafactory kurmak isteyen Musk ’ın ikinci Gigafactory kurmak istediği şehrin Berlin olduğu ortaya çıktı. Berlin ’de kurulması planlanan gigafabrikanın üretim gücü yılda 500 bin araç olacak.

Bilindiği üzere şirketin ana fabrikası Kaliforniya ’nın kuzeyindeki Fremont şehrinde bulunuyor. Bu fabrika 2010 yılında Toyoto ’dan satın alınmıştı. Tesla ’nın ilk gigafabrikası ise Nevada ’da inşa edildi. Diğer fabrikalardan daha üst düzeyde üretim kapasitesine sahip olan fabrikadaki çoğunluklu iş gücünü robotlar üstleniyor. Firmanın ana hedefi Almanya fabrikası olsa da, 2011 yılında Volkswagen ’in Tenessee eyaletinde açtığı fabrikasıyla da yakından ilgilendiği ifade ediliyor.

İlk Avrupa fabrikasının beklenen performansı verip vermeyeceği ve Elon Musk ’ın stratejik planı, elektrikli araç sektöründe merakla bekleniyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur