Oyun geliştirme şirketi Naughty Dog‘dan Kurt Margenau, şirkette co-director olarak çalışmaya devam ediyor. Margenau, “PS5 teknik özellikleri ve SSD’sini merak ediyorum. İnsanlar, özellikle şirketler ve birinci parti oyunlar için tasarımda ne kadar büyük bir sıçrama olduğunu bilmiyorlar. Kariyerimde açık ara en büyük sıçrama. Beklemek için sabırsızım.” dedi. Bu yorum Twitter’da yankı yarattı, çünkü direktörün birçok takipçisi, konsol için yeni bir gelişme üzerinde çalışıp çalışmadıklarını sormaya başladı.

Still tripping about this #PS5 SSD spec. Like, people don’t even know how big of a leap in terms of game design can be made, especially for 1st party that doesn’t have to design to lowest common denominator. By far the biggest leap in my career. Can’t wait.

— Kurt Margenau (@kurtmargenau) March 19, 2020

Kurt Margenau, konuyla ilgili takipçilerine şöyle dönüş yaptı: “Hayır, Naughty Dog’ın yeni bir şey üzerinde çalıştığını ima etmiyorum. Sadece verilen bilgilere göre tahminde bulunuyorum.”

PlayStation 5 özellikleri belli oldu! İşte yenilikler

Microsoft'un yeni oyun konsolu Xbox Series X'in özelliklerini açıklamasının ardından gözler Sony cephesine çevrilmişti. Sony PlayStation 5 özellikleri konsolun baş sistem mimarı Mark Cerny tarafından açıklandı.

Oyunlar artık daha hızlı yüklenecek

The Last of Us Part II

Sony’nin yaptığı açıklamaya göre, PlayStation 5’te ultra hızlı bir SSD kullanılacak. 5.5GB/s hızına erişen sistem sayesinde oyunları yüklemek çok kısa sürecek. Bu da oyun yapımcıları için önemli bir gelişme çünkü uzun süren güncelleme yüklemeleri hızlı SSD sayesinde artık olmayacak.