Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

32015/72016 no'lu Göller Ekspresi Basmane-Isparta-Basmane arasında 25.10.2019tarihinde seferlerine başlayacaktır. Tren Basmane'den saat 22:30'da, Isparta'dan saat 22:00 'dekarşılıklı hareket edecektir.Tren teşkilatı 15400 seri DMU set olup, 1. ve 2. vagon numarasız, 3. ve 4. vagonnumaralı olarak satışa açılacaktır.Bu itibarla;-Trenin Isparta'da temizliğinin yapılması için (hizmet alımı dahil) tüm önlemler alınacaktır.-

Tren personelinin görev yerlerine taşınması için araç kiralanacaktır.-Tren yolcularının Burdur-Gümüşgün-Burdur arasında ulaşımını temin etmek içinyolcu sayısına göre araç ( midibüs/otobüs) kiralanacaktır.-Ticari İlişkiler Dairesince bastırılan branda ve 50x70 afiş duyuruların Basmane,Aydın, Nazilli, Dinar, Denizli, Isparta ve Burdur'da halkın yoğun olduğu yerlere (Üniversite,gar önü ve diğer kalabalık alanlar) asılarak geniş kitlelere duyurulacaktır.-Uzun süredir kullanılmayan Burdur, Isparta ve Gümüşgün'de çevre düzeni ve uygunbakım yapılacaktır.-Konya Mavi treni Konya-Basmane arasında Konya Yolcu Hizmetleri MüdürlüğüTren Şeflerince temin edilecektir.

Göller Ekspresi Tren Şefi ve Tren Odacısı AfyonkarahisarYolcu Hizmetleri Müdürlüğü personelince Isparta çıkış buluşma Isparta dönüş arasında teminedilecektir. Basmane çıkış, buluşma, dönüşü Tren Şefi personeli Basmane Yolcu HizmetleriMüdürlüğünce temin edilecektir.-Göller Ekspresi Kondüktörleri Basmane Yolcu Hizmetleri Müdürlüğünce verilecektir.-İstanbul Yolcu Taşımacılığı Servis Müdürlüğünden Basmane'ye vekalet gönderilenTren Şefi sayısı 2 kişiye çıkarılacaktır.-Isparta'da geceleyen tren personeli için konaklama yeri ayarlanacaktır.

T.C.DEVLET DEMİRYOLLARI TAŞIMACILIK A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜYOLCU TAŞIMACILIĞI DAİRESİ BAŞKANLIĞI