AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Osmanlıca tartışmalarıyla ilgili olarak yaşanan tartışmalarda CHP'ye yüklendi. İşte Beşir Atalay'ın konuyla ilgili açıklamasından satır başları;

Milli Eğitim Şurası'nda çok önemli kararlar alındı. Ama CHP sadece Osmanlıca kararına takıldı. Orada bir tavsiye kararı var. Milli Eğitim bunları uygular mı uygulamaz mı bilemeyiz. CHP'nin bunu Ortaçağ'a dönüş olarak algılaması çok klişedir. Bunlar bırakın ana muhalefet olmayı, ortalama bir aydın bile olamazlar.

Osmanlıca ile ilgili karar muhalefet Ortaçağ'a götürdü. Bu kadar cehalet olmaz. Utanıyorum... Neresinden bakarsanız cehalet. CHP'nin Ortaçağ tanımlamasını şiddetle kınıyoruz.

CHP Osmanlıca'nın Türkçe olduğunu bile bilmez. Bütün klasik eserlerimiz Osmanlıca yazılmıştır. Osmanlıca bilmeyen arşivlerden faydalanamaz. Osmanlıca Türkçe'dir, tarihimiz Osmanlıca'dır.

Bu bir kültür meselesi ve medeniyet bakışı meselesidir. CHP'nin açıklamaları sorumluluk gerektirir. CHP'nin değerlerimizle barıştığı hissi bu tip durumlarda hemen kayboluyor. Yabancı dil öğrenenler neden kendi alfabesini öğrenmesin.