SDÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Hasan ibicioğlu, göreve başlamasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen üniversite - şehir kaynaşması ve birlikteliği için oldukça önemli bir karar aldı.
Rektör Prof. Dr. ibicioğlu aldığı kararla şehir merkezinde rektörlük makamı ile önemli fakültelerin dekanlıklarının bulunacağını söyledi.

Rektör ibicioğlu, SDÜ'nün Isparta ile içi içe olması gerektiğini belirterek şunları söyledi/'Üniversitemiz ile şehrin kaynaşması, üniversitenin" şehrin içinde olması için rektörlük ile şehir ile sık ilişkileri olan bazı fakültelerin dekanları şehir merkezinde olacak.

Daha doğrusu bu makamlar hem kampus içinde, hem şehirde olacak Haftanın belirli günleri ben, rektör yardımcıları, dekanlarımız şehir merkezindeki makamlarında olacak ve vatandaşlarla iç içe olacaklar.

İnsanlarımız görüşlerini, projelerini, taleplerini ve ilgili konularını bize şehir merkezimizdeki yerimizde
iletecekler.

Ayrıca vatandaşımızı ilgilendiren çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerde yapılacak ve uygulamaya geçilecek. Örneğin Ziraat Fakültemizin yaptığı bir çalışma çiftçimize burada anlatılacak. Tıp Fakültemizle ilgili çalışmalar, bilgilendirmeler buradan yapılacak. Bu şekilde örnekleri artırmak mümkün. Çalışmalara başladık.

Böylece şehirden kopukluk ortadan kaldırılacak. Bu üniversite halkımızın.

Halkımızın her türlü sorunu ile ilgileneceğiz ve bilimsel çalışmalarımızın sonuçlarını halkımız ile paylaşacağız.

" SDÜ'nün şehir merkezinde rektörlük makamı olarak düşündüğü yerin ise EML karşısındaki TEDAŞ binasının arkasında bulunan eski Merkez Karakolu olduğu, bu konuda rektör Prof. Dr. Hasan ibicioğlu ile Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ın görüşmelere başladığı öğrenildi.