CHP’nin ön seçimde 178 oyla 12’inci sırada yer alan eski İl Başkanı Yusuf Erdoğan, özeleştiri yaptı. 6 yıl il başkanlığı olmak üzere partide 12 yıl görev yaptığını belirten Erdoğan, “Yusuf Erdoğan bunu hakketti miydi? Demek ki kendimizi yeteri kadar anlatamamışız” dedi.

CHP’de ön seçimin ardından ilk açıklama eski il başkanı ve milletvekili aday adayı Yusuf Erdoğan’dan geldi. çıkan sonuca parti adına sevindiğini ancak kendi adına üzüldüğünü ifade eden Erdoğan, “Üzüldüğüm tek nokta var; partililere şunu sitem edebilirim; Yusuf Erdoğan bunu hakketti miydi? Çünkü Yusuf Erdoğan 12 yıldır partide her kademede görev yaptı. Yusuf Erdoğan, 6 yıl il başkanlığında CHP’yi çok iyi temsil ettiğine ve alıp bir yerlere götürdüğüne inanıyor. Ama yarış, tercih ve karara saygı duyuyorum.

YUSUF ERDOĞAN YETERİNCE GÜVEN VEREMEMİŞ

CHP’nin üyelerine gönül koyacak değiliz. Yolun başındayız. Hiçbir üyemize sitem veya gönül kırgınlığı yoktur. Demek ki Yusuf Erdoğan 12 yıl boyunca kendisini anlatamamış. Oturup, kendimize bakacağız. Eksiklerimizi üyelerimize anlatma görevim olacaktır.aldığım mesaj demek ki 12 yıl boyunca üyeler Yusuf Erdoğan’a yeterince güvenenmiş. Yusuf Erdoğan güven vermemiş. Bu nettir” şeklinde konuştu.

VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASI GEREKİYOR

Öte yandan 18 aday adayıyla girilen ön seçim sürecinde herkesin sonuna kadar çalışma sözü verdiğini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Temennin dün verilen bu sözlerin yarın da yerine gelmesi. Artık ben, sen olamadık olayı değil, ülkeye bakmamız gerekiyor. Ülkeye bakmamız lazım. Ülkede yanlış giden şeylere halkın artık dur demesi lazım. Bunu da CHP’nin yapacağını temenni ediyorum.

CHP KULVARINDA HER ZAMAN KOŞACAĞIM

Isparta’da 4 adayımız belirlendi. Kendilerine başarılar dilerken arkalarında olacağımı bir kez daha taahhüt ediyorum. İstemeseler de ben CHP’nin kulvarında her zaman koşacağım. Ben kendimi tanıdığımda CHP’liydim, ölürken de CHP’li olacağım.”

Ön seçimde Yalvaç farkı

Kamudaki görevinden istifa ederek CHP’de ön seçime giren İrfan Bakır’ı zafere götüren ilçe, kendi memleketi Yalvaç oldu. Yalvaç’ta 301 oy alan Bakır,  bu sayede CHP’nin 1. sırasına yükseldi. 2011 seçimlerinde 2. sıradan aday olan Bakır’a iade-i itibar gösterildiğini düşünenlerin sayısı oldukça fazla.

 CHP’nin ön seçimin ardından oy dağılımları da kesinleşti. Oy sonuçlarına bakıldığında birinci sırada çıkan İrfan Bakır, oldukça teveccüh görmüş durumda. İlçelerin toplamında 867 oy alan Bakır, ikinci sıradaki İsa Önder Dinçtürk’e yaklaşık 300 fark attı. Dinçtürk ilçelerden toplam 573 oy aldı. Burada da Yalvaç faktörü etkili oldu. Aslen Yalvaçlı olan İrfan Bakır’a memleketi büyük bir destek verdi. 18 aday adayı içerisinde Bakır, ilçelerden Yalvaç’ta 301 oy alarak rekor kırdı. Bu oy da Bakır’ı Dinçtürk’ün önünde birinci yaptı. Bakır Yalvaç’tan sonra en fazla oyu Keçiborlu’da aldı. Keçiborlu ilçesinden 97 oy alan Bakır, merkezden aldığı 400 oyla CHP’nin 1. sıra milletvekili adayı oldu.

MERKEZİN GALİBİ DİNÇTÜRK

Aday adaylığı sürecinde gerek duruşu gerekse fikirleriyle CHP’lilerin gönlünü kazanan Eczacı Önder Dinçtürk de oy oranlarına bakıldığında iyi bir konuma sahip. 18 aday adayı arasında 530 oyla merkezde birinci olan Dinçtürk, ilçelerde en fazla Gönen’den oy aldı. Gönen ilçesinden 96 oy alan Dinçtürk, ilçeler toplakında 573 oy alınca Bakır’ın arkasında ikinci sırada yer aldı.

CEYHAN İLÇELERDE İKİNCİ OLDU AMA MERKEZDE UMDUĞUNU BULAMADI

Ön seçim sürecinde Isparta’ya gelerek aday adaylığı çalışmaları yürüten Mustafa Ceyhan,  kısa sürede listeye girmeyi başardı. Ön seçim sürecinde ‘100 bin oy’ hedefiyle gündem yaratan Ceyhan, Keçiborlu, Eğirdir ve Yenişarbademli ilçelerinden birinci çıktı. İlçelerde en fazla Keçiborlu’dan oy alan Ceyhan, Bakır’dan sonra ilçelerde en fazla oyu alan aday adayı oldu. ilçeler toplamında 678 oya ulaşan Ceyhan, merkezde ise umduğuna ulaşamadı.

BEYDOĞAN’I MEMLEKETİ YALNIZ BIRAKMADI

Öte yandan aday adaylarından İzzet Beydoğan da etkili bir çıkış yaptı. Beydoğan da Bakır gibi memleketinden büyük destek gördü. Şarkikaraağaçlı olan Beydoğan burada 171 oyla birinci çıktı. Eğirdir ve Yalvaç’tan da iyi bir oy alan İzzet Beydoğan, merkezden aldığı 222 oyla CHP’nin dördüncü sırasına yerleşti.