Okulları açıldığı gün ve haftaya dikkat. Yeni sisteme göre iş Isparta’da o kadar karıştı ki. Allah yöneticilere sabır versin. Sayın Bakan yaptığı hataları nasıl telafi edecek merak ediyorum.

 

Bu yıl okulların açılacağı gün olan 17 Eylül ve o haftayı-çok merak ediyorum. 4 + 4+4 eğitim sistemine göre düzenlenen, daha doğrusu düzenlenmeye çalışan okulların ilk gününde Isparta’da inşallah ciddi sorunlar çıkmaz.
 
Yeni sistem ile ilgili merkezde okul planlamaları 3 kez değişti. Hala ciddi sıkıntılar var, değişiklik isteyen okullar var. Daha önce belirttik, herkesin kafası döndü.
 
Öğrencinin, öğretmenin, velinin, idarecinin. Tam bir keşmekeşlik hakim.
 
Yeni sistem ile ilgili net adım atıla-maması nedeniyle, daha bir çok eksiklik var. İlkokul ve ortaokulda öğrencilerin kesin kayıtları dahi yapılamadı. Okulların kayıt bölgeleri yenilenmesi gerekiyor.
 
Ayrıca, okulların statüleri sürekli değişiyor. Öğretmenler, yarın hangi okula gidebilirim endişesi taşıyor. Veli şaşkın, çocuğu bir gün bir okul kap-samında, yarın başka okul kapsamında. İdarecinin kafası döndü, yakında düşecek. Okulu ile ilgili planlama yapamıyor, çünkü ilkokul mu, ortaokul mu belli değil.
 
Öğrenci sayıları belli olmayınca, öğretmen planlaması yapamıyorsunuz. Bir çok öğrencinin okulu değişti. Bazı okullar yetersiz gelecek. Bazı veli ve öğrenciler durumdan habersiz.
 
Böyle bir ortamda okullar açıla-cak. Daha çok sorun var. Gelin işin içinden çıkın.
 
Allah başta Milli Eğitim idarecileri ile Vali beye Sabır versin. Çünkü korunlar onları bulacak.
Daha doğrusu yeni sistem için eğitim alt - yapısı j|e pilot bölge olabilecek bir il olan Isparta, en sorunlu iller arasında yer alıyor. Milli Eğitim idaresi bu konuyu da eline -yüzüne bulaştırdı, işi çorba yaptı.
 
Okulların açıldığı hafta izin veya rapor alabilir, Mil j Eğitim yöneticileri. Çünkü iş içinden çıkılabilir bir durumda değil. Peki bu için sonucu ne? Çocuklarımıza, evlatlarımıza yazık oluyor, olacak.
 
İşler düzeltilene kadar, (tabi düzeltilebilirse) çocukların eğitimi söz konusu değil. Düzelse bile sistem oturuncaya kadar çocuklarımız için bir EYVAH diyebilirsiniz.
 
Sayın Bakan, Sayın Bakanlık bürokratları, yaptığınız hataların telafisini nasıl yapacaksınız bilmiyorum. 4 +4 +4 eğitim sisteminin savunucularındanım.
 
Kesinlikle çıkması gereken bir yasa idi. Ama yasa çıktıktan sonra alt-yapışız ve çok hızlı uygulamaya geçildi. İşte burada iş koptu ve eğitim sistemi çöktü.
 
Bakan ve bürokratları Ankara'dan karar alıyorlar, taşraya "uygulayın" diyorlar. Bilmiyorlar ki hayatın ve Türkiye'nin gerçekleri farklı. Bir gelseler illere baksalar, durumun ne kadar vahim olduğunu görseler. İşin Ankara'dan talimat yağdırmakta bitmediğini görseler.
 
Öğrenciyi, veliyi, öğretmeni karşılarına alıyorlar. Milli Eğitim Bakanının uygulamaları AK Parti'nin yumuşak karnı olmuştur ve siyasi olarak ciddi olarak yıpratacaktır.
 
17 Ağustos'a dikkat! Isparta eğitimde en zor günlerinden birini yaşayabilir.
 
Ayrıca, eğitimdeki bu kadroda bulunan bazı isimlerle bu kadar oluyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı davetiyelerini dağıtmak için yetkililere "yakıt yok" diyerek araç vermeyen idarecinin olduğu iddialarını duyuyorum.
 
İnşallah doğru değildir. Doğru ise yetkililerin gerekeni yapması gerekiyor. Ortada ciddi bir iddia var. İsmi burada yazmam doğru olmaz. Doğru olmayabilir, o nedenle insanları haksız yere suçlamak olmaz.
 
Ama bana gelen bilgiler. araç verilmediği için bir Milli Eğitim yetkilisinin davetiyeleri kendi özel aracı ile (arkasında çocuk koltuğu bulunan aracı ile) dağıtmak zorunda kaldığı şeklinde. Ciddi bir konu ama, yetkililer gereğini yapar diye yazının altına ekledim.
 
Temennim iddiaların doğru olmaması. Doğruysa gerisini siz düşünün.