Dünya Seyahat Pazarı tarafından hazırlanan raporda, Türkiye’ye gelen turist sayısında da büyük bir artış yaşandı.

Rapor doğrultusunda, Türkiye’nin 2024’te Avrupa’da en fazla ziyaretçi alan ülke olan Fransa’yı geçeceği öngörülüyor. Avrupa’ya gidenlerin toplam sayısı 2019 yılında 440 milyon olurken, 2023 yılında 428 milyona düştü. Fakat Türkiye’de durum tam tersi oldu ve ziyaretçi sayısı artışa geçti.

TÜRKİYE’DE 4 YILDA YÜZDE 73 ARTIŞ YAŞANDI

Türkiye ise, 2019 yılından bu yana yüzde 73 oranında artış kaydetti. Bu artış ile Türkiye, 2019 yılına kıyasla yüzde 33 ve yüzde 31 artış yaşayan Fransa ile İspanya’dan daha iyi performans göstermiş oldu.

Emekli Öğretmen Mehmet Yılmaz Vefat Etti Emekli Öğretmen Mehmet Yılmaz Vefat Etti

Bölgenin 10. Büyük pazarı Hırvatistan, 2023’te pandemiden önceki seviyelerin yüzde 51 üzerinde kaydedilmesi öngörülen bir başka dikkat çekici performans gösteren ülke olmayı başardı.

TÜRKİYE’DEN BÜYÜK TURİZM ATAĞI

Raporda, Türkiye’nin çok fazla turist ağırlamasının ilk nedeni olarak doğal güzellikleri ile tarihi yapıları gösterilse de ekonomik olarak cazip seçenekler sunmasının da büyük bir etkisi var. Aynı zamanda Türkiye, Avrupa’da Rusya’dan uçuşlara yasak getirilmeyen tek ülke olarak oradan turistleri ağırlamayı sürdürdü

2022 yılında Türkiye’ye ortalama 5 milyon Rus geldi. 2023 yılında ise bu sayının 7 milyona ulaşması bekleniyor. WTM Raporunda turizmde en popüler ülkeler sırayla İspanya ve Fransa oldu.

Fakat rapor, Türkiye cazibesinin 2024’te de süreceğini ve Avrupa’da en fazla ziyaret edilen ikinci ülke Fransa’yı geride bırakacağını gösteriyor. WTM İspanya, Fransa ve Türkiye’de turizmdeki büyümenin süreceğini ve sırayla yüzde 74,80 ile yüzde 72 oranlarında artış yaşanacağını tahmin ediyor.