Pazar günkü “kazma – kürek” çalışması duyarlılık gösterisi olsun. Bu eyleme, işin önemine binaen AK Partili yöneticilerde katılsın. Ispartalı birlikteliğini göstersin
 
Isparta – Antalya Dereboğazı’nın duble yol olması tartışmalarında “kazma – kürek” polemiği devam ediyor.
 
AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel’in partisinin Danışma Kurulu toplantısında “kazma – kürekle çalışmaya başlasınlar, biz de arkalarından geliriz” açıklamasının ardından Kent Konseyi, muhalefet ve sivil toplum örgütleri Pazar günü kazma – küreklerle Dereboğazına gidecek. Türkiye gündemine düşecek bir etkinlik.
 
Özel’in bu açıklaması yanlıştı. Ancak Dereboğazı’nın duble yol olmasını herkes kadar Sayın Özel’de ister. Konuşması büyük ihtimalle tam verilmediği için yanlış anlaşıldı. Sonuçta bütün Ispartalı Dereboğazının duble yol olmasını istiyor.
 
Gelin bu krizi Isparta için fırsata dönüştürelim. Dereboğazı’ndaki “kazma – kürek” etkinliği siyasi bir eyleme, siyasi ve etkinliğe değil, Isparta için birlik – beraberlik fırsatına dönüşsün.
 
Hepimiz; bütün Ispartalılar, Isparta’da yaşayanlar bu yolun bir an önce duble yol yapılmasını istemiyor muyuz? Muhalefet yolun hemen yapılmasını istiyor, iktidar partisi bunun için çalışmıyor mu? Bu soruların cevabı EVET ise gelin hep birlikte bir etkinlik yapalım.
 
Kent Konseyi, sivil toplum örgütleri, muhalefet partileri ile birlikte AK Parti yöneticileri de Dereboğazı’ndaki “kazma – kürek” etkinliğine katılsın. Onlar da “biz de bu işte varız” desin.
Bu etkinlik, “siyaset için değil, Ispartalının, bölgenin Dereboğazı’na duyarlılığını göstermek için” yapılır hale dönüştürülsün. Sonuçta “kazma – kürek” Dereboğazı yolu için ilk çalışmaların bir simgesidir.
 
Gelin, bu işi olumlu yöne çevirelim. Gelin birlikteliğimizi gösterelim. Herkesin hedefi aynı, herkes hizmet istiyor, Dereboğazına duble yol istiyor. Herkesin niyeti iyi. 
 
O halde bırakalım her şeyi, önümüze bakalım. 
 
AK Parti yöneticileri etkinliğe katılırsa büyürler, Isparta sevdalarını ortaya koyarlar. Sayın Özel’de çalışmalara destek verdiğini gösterir.
 
Kent Konseyi ve muhalefette AK Parti’nin Pazar günü Dereboğazı’na gelmesi durumunda, muhalefet yapmasın, siyaset konuşulmasın. Sadece Dereboğazının Isparta için önemi, duble yolu ne kadar istediğimiz vurgusu yapılsın.
 
Yoksa, işin içine yine siyaset girecek ve polemik yaşanacak. 
 
Kent Konseyi Başkanı Sayın Prof. Dr. Mahmut Bülbül; siz akl - ı selim bir insansınız. Organizenin altında imzası bulunan yetkili olarak; AK Parti İl Başkanını, milletvekillerini, yöneticilerini Pazar günü Dereboğazına davet edin. Davetinize olumlu cevap gelirse etkinliğe katılacak herkesi siyaset yapmaması, siyaset konuşmaması için uyarın. Burada amaç siyasi rant kazanmak değil, Isparta’nın kazanmasıdır.
 
AK Parti İl Başkanı Sayın Nuri Uzaktaş; Böyle bir davet gelirse geri çevirmeyin., Alın milletvekillerinizi, partililerinizi yanınıza gidin Dereboğazına ilk kazmayı siz vurun. Vurun ki; bu yolun duble yol olması için ne kadar çok çaba sarfettiğinizi, herkesten fazla sizin istediğinizi gösterin ve anlatın. Sonuçta “kazma – kürek” semboldür, inşiallah devasa iş makinalarının çalışmaya başlamasının öncüsüdür.
Evet; Kent Konseyi Başkanı Sayın Bülbül, top sizde. Davetinizi yapın. Ama bu davete asılın ve “yapmış olmak için yapmayın.” 
 
Sayın Uzaktaş siz de davet gelirse ne olur geri çevirmeyin, bahane üretmeyin.
 
Isparta için birliktelik sağlanır ve herkes Pazar günü Dereboğazına giderse, muhalefet ve sivil toplum örgütlerinin sorumluluğu da çok büyük. Kesinlikle siyaset konuşulmamalı, afiştir, pankarttır yazılanlara dikkat edilmelidir. 
 
Siyaset için eleştiri yapılır, aheng, uyum bozulur, Dereboğazı yolu siyasi atışma mekanı haline getirilirse bunun vebalini ödeyemezsiniz.
 
Haydi bunu başaralım ve Ispartalının iktidarı – muhalefeti, sağcısı, solcusu ile bu yolu ne kadar çok istediğini; Ispartalının, Isparta menfaatleri söz konusu olduğunu siyaseti bir kenara bırakabildiğini, ağzından bir kelime siyaset çıkmadığını herkes görsün.
 
Haydi, akl - ı selim kazansın, Isparta kazansın. Siyaset yine bize kaybettirmesin. Hepiniz Ispartalının kalbinde taht kurun.