Sokaktaki vatandaşın hatası affedilebilir, görmemezlikten gelinebilir ama Siyasetçinin ve yakınlarının hataları örtbas edilemez, bu nedenle Milletvekili oğlu olmak ayrıcalık ister!.... 

Hatay’ın dörtyol ilçe EmniyetMüdürlüğünde AK parti Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğluyla tartışan Polislerin ellerindeki numaralar ile tek tek teşhis edildiği görüntüleri medyada yer alınca adeta kıyamet koptu. 

En çok tıklanan, okunan ve yorumlanan haber olarak Türkiye gündemine oturdu.

şünebiliyormusun bir vekilin oğlu çıkıyor ve Türkiye gündemini değiştirebiliyor, daha da önemlisi Milyonlarca Emniyet mensubu, ailesi ve yakınlarının tepkisini çekiyor.

Bu olay sonrasında meslektaşımız Bora Tüfekli, gazeteciliğini göstererek Isparta Milletvekilisayın Recep Özel’in oğlu Mustafa Özel ile konuşuyor. Oğul Özel’e Dörtyoldaki olayı ve düşüncelerini soruyor. 

Mustafa Özel’in açıklamalarını hem gazetelerde hem de internet sitelerinde okuduk.

1985 yılında başlayan gazetecilik serüveninde bugüne kadar Isparta’da hiçbir vekilin oğlunun, kızının ya da en yakınının ön plana çıktığını hatırlamıyorum.

Bana sorsalar son 10 yıldaki vekillerin kaç çocuğu var diye inanın bilmiyorum.

Sayın Recep Özel’in yanılmıyorsam iki oğlu olduğunu daha yeni öğrendim ve kendileri ile ramazan ayına girmeden önce bir yemekte tanışma imkanımız oldu. 

İşte o vekil oğlu Mustafa Özel, hiçte alışık olmadığı kamera önüne geçti ve Dörtyoldaki o utanç verici olayı şiddetle, kendi uslübünca eleştirirken, mütaveziliğini ve olması gerekenleride söyleyverdi.  Milletvekili oğlu olmanın ayrıcalık getirmediğini belirten Mustafa Özel, doğru bir tesbitte bulunmuş. Babasının dokunulmazlık zırhını hiçbir zaman kendisine kalkan olarak kullanmamış, her türlü olumsuzluğu kendi çabası ile çözme yoluna gitmiştir. Bu Mustafa’nın efendiliğini, karekterini ve insanlığını ortaya koyar.

Ama Meclisteki 550 Milletvekili arasında bir tane densizin çıkmasınıda normal görmek gerek. 

Babasının dokunulmazlık zırhı ile polisleri sıraya dizdirecek kadar küstahlaşan, intikam alacağım derken milyonlarca emniyet mensubunun tepkisini alacağını düşünmeden, babasının ismine leke getireceğinden bihaber olan Vekil oğlu KağanTürkoğlu sadece Güvenlik güçlerinin değil babasının meslektaşlarının çocuklarının da, sokaktaki vatandaşında tepkisini almıştır.

Peki vekil oğlunun hatası varda; Terfi edebilirim hayali ve arzusu ile siyasetçilere her türlü yalakalık ve riyakarlık yaparak meslektaşlarını küçük düşüren Dörtyol Emniyet müdürünün hiçmi hatası yok?

Bu olay  Dört yol ilçe emniyet müdürünü, vekilin oğlu İstemi Kağan Türkoğlu ve Babası AKParti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nu zor duruma düşürecek bir olay olmaktan öteye gitmiştir.

Sosyal paylaşım sitelerinde çığ gibi büyüyen tepkiler bir  siyasi partiye maledilmekle kalmadığı gibi, canımızı, malımızı emanet ettiğimiz emniyet teşkilatınıda zaafa uğratmış, çalışanlarını rencide etmiştir.

Miletekili Recep Özel’in oğlu Mustafa’yı küçük yaşına rağmen, olgun ve akılcı açıklamalarından ötürü kutluyorum. 

Mustafa Özel kardeşim her nekadar ‘Milletvekili oğlu olmak ayrıcalık değil’ desede bana göre Milletvekili oğlu yada kızı olmak ayrıcalıktır.Neden ayrıcalıktır?..

Siyasetçinin en yakınındaki insanlar gözönünde olan, sorumluluğu çok daha fazla taşıması gereken insanlardır. 

Sayıları az olan bu kişileri sokaktaki sıradan bir vatandaşla aynı kefeye koymak yanlmıştır. Sokaktaki vatandaşın hatası affedilebilir, görmemezlikten gelinebilir ama Siyasetçinin ve yakınlarının hataları örtbas edilemez, bu nedenle Milletvekili oğlu olmak ayrıcalık ister!....

Saygılarımla.....