Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mahalle Meclisi Buluşmalarını sürdürüyor. Her hafta farklı mahallelere giderek, vatandaşların talep, istek ve önerilerini yerinde dinleyen Başkan Başdeğirmen, mahalleleri ve şehri daha da güzelleştirmek için sürekli olarak halkla istişarede bulunuyor, onların fikirlerini önemsiyor. Başkan Başdeğirmen, Vatan Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, talep ve önerilerini dinledi. Mahalleye gelişinde Başkan Başdeğirmen’i coşkulu bir şekilde karşılayan vatandaşlar, mahalleleri için yapılmasını istediklerini ilettiler, sorularına yanıtlar aldılar.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği buluşmada konuşan Vatan Mahallesi Muhtarı İzzet Yıldırım, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in mahalleye güzel hizmetler getirdiğini, diğer mahallelerde bulunan muhtarlık binasını kendi mahallelerine de yaptığını söyledi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, coşkulu karşılamadan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, uzun zamandır mahallelerde vatandaşlarla sohbet edip, istişarelerde bulunduklarını belirtti.

Vatandaşlar tek tek söz alarak talep, öneri ve isteklerini Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e ilettiler. Bir vatandaş, Vatan Mahallesi ile Ayazmana Mahallesi’nde el sanatları kursu düzenlediklerini, 2 makinalarının bulunduğunu ancak bunların yetmediğini ifade ederek, yeni makina talebinde bulundu. Başkan Başdeğirmen, konuyla ilgilenilmesi talimatını verdi.

Bir vatandaş da “Cumhurbaşkanımızın ‘Biz millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik’ şeklinde bir sözü var. Bunu belediye başkanımızda görmekteyiz. Başkanımıza teşekkür ederiz. Belediye ile vatandaş arasında daha önce büyük bir uçurum görülmekteydi. Ancak belediye başkanımız göreve geldikten sonra bu uçurum kayboldu. Başkanımız göreve geldikten sonra Mehmet Tönge Mahallesi’nde yolu açarken oradaki ihtiyar bir vatandaşın gönlünü alarak yıkması çok hoşuma gitmişti. İşte belediyecilik budur. Hiçbir belediye başkanının cesaret edemeyeceği, yüzde 95 belediyenin yapamayacağı açık hava toplantıları yapıyorsunuz. Başkanımıza teşekkür ederim. Vatan Mahallemizde 150-200 hanenin çocuklarının okula gittiği bir bölge var. Bizde namaz kılmak için Habibullah Camiine gidiyoruz. Bu yoldan arabalar o kadar hızlı gidiyor ki 3 yılda 3 ölümlü kaza oldu. Bu caminin uzantısındaki gidiş geliş ve cep yola yaya geçidi istiyoruz” dedi.

Yaya geçidi oluşturulmasının kolay bir yöntem olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, ancak bunun yaşanan probleme çözüm olmayacağını ifade etti. Başkan Başdeğirmen, bölgeye üst geçit yapılacağını söyleyerek, üst geçit yapılması için talimat verdi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in vatandaşlar için yaptığı büyük hizmetler olduğunu kaydeden bir vatandaş, “Başkanım Allah sizden razı olsun. Babam felç geçirdi, bir telefonla sandalyesi geldi. Babam gibi tüm hastalara sandalye yardımı yapmaktasınız. Bir kez daha başımızda görmekten gurur duyarız. Ben yapılan iyiliği unutmam” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar, “Başkanım sen garibanların babasısın. O kadar belediye reisi geçti, hiç böyle bir yaklaşım, hizmet görmedik. Ayrım yapmıyorsunuz her geldiğimizde kapınızı bize açtınız” derken Başkan Başdeğirmen, belediyenin konutlara verdiği doğalgaz tesisatı desteğinden bahsetti. Başdeğirmen, “Gelir şartları tutan vatandaşlarımızın doğalgaz tesisatını döşüyor, doğalgaz kullanımı olacak şekilde teslim ediyoruz. Bu tamamen ücretsiz. Kombi de alıyoruz. Bizlere müracaat edin, kriterleriniz tutuyorsa sobalarınızı kaldıralım evlerinizi doğalgazlı, kaloriferli hale çevirelim. Gelin yardımcı olalım” dedi.

Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyünden geldiğini belirten bir vatandaş ise, 2021 yılının Ağustos ayında köyde meydana gelen büyük yangında evlerin yandığını Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in vatandaşlara evlerini yeniden yaparak teslim ettiğini söyledi.

Başkan Başdeğirmen, Davraz Mahallesi Eyüp Sultan Camiinin tuvaletlerinin yenilenmesi, kapalı otobüs durağı, engelli bir vatandaş için akülü tekerlekli sandalye taleplerinin karşılanacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Vatan Mahallesi Mahalle Meclisi Buluşmasında üst geçit yapılması kararının alınmasının önemli olduğunu belirterek, “Orası yapıldığı zaman mahallemiz çok daha güzel bir şekilde yaşam şartlarına ulaşmış olacak. Daha güzel günlerde sizlerle beraber olmak istiyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundular.

Bim Market Haftanın İndirimli Ürünlerini Paylaştı Bim Market Haftanın İndirimli Ürünlerini Paylaştı