BELEDİYESİZ OLMAZ Hakan YAMAN KÖŞE

Türkiye’de birçok kulüp belediye desteği ile ayakta duruyor. Bu gerçeği hiç kimse gözardı edemez. Sonuç ortada, Ispartasporun bugün yaşadığı sorunlar belediyenin takıma destek vermemesinden ve diğer sebeplerden dolayıdır.

 Dünyada milyonlarca insanı peşinden koşturan futbol büyük bir endüstridir. İspanya deyince akla boğa güreşleri ve Barseleno gelir. Brezilya deyince yine futbol, rio karnavalı ve samba akla gelir.

 Bu ülkeler futbola büyük yatırımlar yaparak hem para kazanıyor, hemde ülkelerinin reklamını yapıyorlar. Brezilya hükümetinin en büyük ihracatları arasında futbol transferleri vardır.

 Şimdi buradan konuyu belediyeye getirmek istiyorum. Ispartada sporun patronu Gençlik ve spor il müdürlüğüdür. Yani devleti temsil eder, resmiyette görünen kurumdur, ama perde arkasında yerel yönetimler sporun sponsoru ve perde arkasındaki destekçisidir. Birçok ilde, özellikle Büyükşehir belediyelerinde belediyenin birimleri arasında Spor daire başkanlığı bulunur.

 Isparta belediyesinin de böyle bir birim oluşturarak buraya spordan anlayan, özellikle futbolla ilgilenen birisinin oturtulması gerekiyor.İlimizdeki sporu yönlendirecek, sponsor olacak, klüp takımlarına her konuda destek olacak birim belediye olmalıdır.

 Ispartasporun bu sezon yaşadığı sıkıntılar ortada.Belediye destek vermediği için sezon başından bu yana büyük sıkıntılar yaşadılar. Valinin, istanbuldaki işadamının verdiği maddi destekle bugüne gelindi. Bugün gelinen nokta belediyenin olmadığı biryerde başarıda yoktur, oluşumda yoktur, kısacası hiç bir şey yoktur.

Dün belediye başkanına hakaret edenler, bugün başkanın elini eteğini öper noktasına geldiler. Madem bugün bunu yapacaktınız, dün neden başkanı yuhaladınız, eleştirdiniz!...

 Dökme suyla değirmen dönmez! bu atasözünü biraz daha açacak olursak, Ispartasporu geleceğe taşıyacak, büyük hedeflere yönlendirecek bir sistem kurulmalı...

Yoksa hersene aynı sıkıntıyı yaşar dururuz. Belediyenin ya da birkaç zengin işadamının vereceği paralar ile klüpçülük yapılmaz. Bu tür kurumların desteği alt yapıya, tesisleşmeye ve diğer sürekli gelir getirecek yatırımlara olmalı. Klüpler alt yapıları ile ayakta durmalıdır.  Bu projeleri gerçekleştiremiyorsan hersene aynı sıkıntıyı yaşarsın.

 Önceki gün yapılan kongrede Ispartaspora yine talipli çıkmadı, ya da şöyle söyleyelim, iyi niyetli insanların girişimleri sonuçsuz kaldı. Neden? çünkü yazımın başında da söylediğim gibi,para yoksa, yeterli desteği alamıyorsan, insanları biraraya getirip hadi bu işi başaralım diyemezsiniz!...

 Şimdi benim önerim sezon sonuna kadar bir yönetim oluşturulup, belediyenin ve diğer kurumların maddi desteği ile takımı ligde tutabilmenin formüllerini bulmak ve gelecek yıllar sağlam temeller üzerine oturtularak, daha üst ligler hedeflenmelidir.

 Yeni bir yönetimin başına ITSO başkan vekili Şükrü Başdeğirmen getirilmeli. Başdeğirmenin oluşumuna siyasi gözle değil, Isparta milliyetçiliği gözlüğü ile bakarsak hem Ispartasporu hemde birçok şeyi kurtarmış ve başarmış oluruz.

Saygılarımla.....