Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilk önce işgaliye olarak oturduğu, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın daha sonra bütün belediye mülkleri gibi burayı da ihaleye çıkardığı Belediye İşhanı 5. katının gündeme gelmesiyle birlikte belediyede kiracı olan diğer siyasi partileri de araştırdım.

***

         Araştırmam şu anda genelde iktidarda yerelde muhalefette olan, daha önce belediyeyi elinde bulunduran AKP ile ilgili oldu. Konunun geçmişine dönecek olursak; zamanın AKP’li Belediye Başkanı Hasan Balaman kendi partisini şu anda kullandıkları Belediye İşhanı 2. katına getirebilmek için orada bulunan Zabıta binasını ilk önce eski itfaiye müdürlüğünün bulunduğu yere taşımıştı. Şu anda üzerinde IYAŞ Park’ın bulunduğu alana taşınan Zabıta için yüz binlerce TL’lik masraf yapılmıştı. Zabıta burada 9 ay gibi kısa bir süre kaldı ve daha sonra da, yine yüz binlerce TL masraf yapılarak inşa edilen şu anda bulunduğu yere taşındı. Yani, AKP’nin Belediye İşhanı’na gelmesi Isparta halkına binlerce TL’ye mal olmuştu.

***

         Şimdi, belediyenin kasasından bir kuruş çıkmadan binlerce TL’lik masrafı cebinden karşılayan MHP’yi ve kendi partisine bile tolerans göstermeyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı eleştirenler, meclis toplantısında bu konuda Sayın Günaydın’a soru soranlar birazdan yazacaklarıma da cevap versinler.

***

         Isparta halkına binlerce TL’ye mal olan AKP’nin kullandığı Belediye İşhanı 2. katındaki alan Isparta Belediyesi’nden ihale ile kiralanmış. Ancak buranın ne kirası ödenmiş ne de çevre temizlik vergileri. Isparta Belediyesi kayıtlarına göre Adalet ve Kalkınma Partisi Isparta İl Başkanlığı’nın Isparta Belediyesi’ne 08.04.2010 tarihi itibariyle 41 bin 255 TL borcu bulunuyor.

***

         Bu borcun detaylarına girecek olursak;

         2006 yılından kalma çevre temizlik vergileri daha ödenmemiş. Çevre temizlik vergileri de çok büyük rakamlar değil. En fazla olanı aylık 16.50 kuruş. Eski parayla 16 milyon 500 bin lira. Yani 4 paket sigara parası.

         Kira borcundan ise en son 2008 yılında, 3 bin 750 TL’lik borcun 3 bin 610 TL’si ödenmiş, ondan sonra bir kuruş ödenmemiş.

***

         Bugün, garip gureba, fakir fukara edebiyatı yapan, isminde ‘adalet’ kelimesi geçen, 3 milletvekili çıkartan, Türkiye genelinde iktidar olan AKP’nin yaptığına bakın. AKP hem Isparta halkının, tüyü bitmemiş yetimin hakkının bulunduğu bir binada oturacak, bırakın kirayı çevre temizlik vergilerini bile ödemeyecek sonra da çıkıp MHP İl binasının bulunduğu yerin ihale sürecini mecliste belediye başkanına soracak.

***

         AKP, belediye meclisinde muhalefette. Tabi ki istediği soruyu sorar ve karşısındaki muhatabı da buna cevap vermek mecburiyetindedir. Ancak evi camdan olanların başkalarına ‘haksız yere’ taş atmaları karşısında ilk önce ben dururum.

***

         Bu köşeden Isparta halkı adına başta AKP İl Başkanı Uğur Gökgöz olmak üzere bütün AKP’lilere sesleniyorum; belediyeye olan 41 bin TL’lik borcunuzu bir an evvel ödeyin. Ispartalılar sizi, kendi haklarının da bulunduğu bir mekanda 1 kuruş para ödemeden ağırlamak, siyaset yaptırmak zorunda değil.