Her ne hikmetse, MHP devamlı krizlerle anılıyor. Parti binasının bulunduğu yerden tutun da belediye meclis üyelerinin partiden atılmak istenmesine, belediye meclis toplantılarında yaşananlardan son olarak Atabey Belediye Başkanı Ali Bal’ın partiden ihraç edilmesine kadar hemen hemen tüm konularda MHP’de bir ‘kriz havası’ hakim. Bunların nedenlerini daha sonra uzun uzun anlatırız, fikirlerimizi paylaşırız.

     MHP İl Başkanı İsa Yalçın, düzenlediği basın toplantısında, partisine mensup Atabey Belediye Başkanı Ali Bal’ı, hem Belediye Başkanlığı’ndan hem de partiden istifa etmeye çağırmış. Bu çok ağır bir istek. Seçilmiş bir Belediye Başkanı’nın hem görevinden hem de partisinden istifa etmesi için çağrı yapılıyorsa, elbette bunu gerektirecek sebeplerinde ortaya konulması lazım.

     MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Atabey Belediye Başkanı Ali Bal’ı neden istifaya davet etti? Başkan Bal’ın, hem görevinden hem partisinden istifa etmesini gerektirecek kadar ağır suçu nedir?

     Sayın Yalçın’ın, basın toplantısında yaptığı konuşmayı baştan sona izledim. Sayın Yalçın konuşmasında,

     BİR : Ali Bal’ın halkına zulüm ettiğini,

     İKİ : Ali Bal’ın hizmet etmediğini,

     ÜÇ : Bilmem kaç bin TL maaş alırken, işçilerine de maaş ödemediğini istifa çağrısına sebep olarak gösteriyor.

     MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin, yerel yönetimlerde en ufak bir şaibeye meydan vermediğini, bu konuda tavizsiz bir tutum sergilediğini, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı istifaya davet etmesi ve Uşak Belediye Başkanı’nın partiden atılmasına vize vermesi ile anladık.

     Sayın İl Başkanının saydığı sebepler, yüzde 40 oy alarak seçilmiş bir belediye başkanının istifaya davet edilmesi için yeterli değil. Türk siyasi tarihinde, Atabey belediye olma hakkını kazandı kazanalı MHP burada hiçbir yerel seçimi kazanamamış. 29 Mart yerel seçimlerinden önce ise, zamanın İl Başkanı Sayın Mustafa Şimşek’in kararı ile Ali Bal aday yapılmış ve MHP ilk defa bu ilçede yerel yönetim kazanmış.

     Durum bu iken; ortada bir yolsuzluk, usulsüzlük, ahlaksızlık, görevi kötüye kullanma veya yargı aşamasında bir durum yokken, bir Belediye Başkanı partiden neden atılmak istenir? MHP İl Başkanı Sayın İsa Yalçın’dan ricamız; kamuoyunun bilmediği başka bir şey varsa bunun açıklanmasıdır.

PARTİDEN ADAM ATMAKTAN VAZGEÇİN

     Seçimlere 3 aydan daha kısa bir süre kaldı. Bu süre içerisinde, MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin, ülkücüleri tek çatı altında toplamak için verdiği emek, gösterdiği fedakarlık tüm milletin gözünün önünde. Sayın Bahçeli, iktidar olup, 9 yıllık AKP iktidarının verdiği tahribatı tamir etmek ve 2023 yılında Türkiye’nin lider ülke olmasını sağlamak için, kendisine en ağır muhalefeti ve hakareti eden insanları bile affetti. Çünkü, söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

     Ancak, Isparta’da bakıyoruz ki, MHP Merkez İlçe Başkanı basının karşısına çıkıyor, “2 Belediye Meclis üyesini disipline sevk ettik” diyor, Belediye Başkanı parti toplantılarında, “Çakıl taşlarını ayıklamamız lazım” diye konuşuyor, son olarak İl Başkanı da, “Atabey Belediye Başkanı istifa etsin yoksa ben atarım” diyor.

     Bu nedir? Lütfen biri bana anlatsın.

     Ortada bir yolsuzluk, usulsüzlük, ahlaksızlık, düzenbazlık varsa hep beraber mücadele edelim. Ancak bunlar yoksa, sudan bahanelerle partiden adam atmak, hele hele bir Belediye Başkanı veya meclis üyesi ihraç etmek de neyin nesidir?

     Umarım bu konularda kamuoyuna tatmin edici bir açıklama en kısa zamanda yapılır.