Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü binaları değişmesi ile önemli bir sorun çözülür. Böylece hem hizmet kalitesi artar, hem fazla para harcanmaz.
 
Bugün yazım siyaset değil. Kısa ve bir takas önerisi. Isparta’nın en büyük kamu kurumu Milli Eğitim Müdürlüğü. İl genelinde bünyesinde 10 bine yakın personel var ve herkesi ilgilendiren bir kurum. Ehliyetten, okula, sınavdan, seminere kadar her alanda eğitim var. Binası ise yetersiz. Bodrum katlarında havalandırma dahi yok.
 
Acil olarak hizmet binası yapılmalı. Hizmet binasına nereden bakarsanız 10 milyon lira lazım.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ise yeni bir bina yapıldı. Çok güzel bir bina ama işlevi yok. Çünkü, kurum olarak yapılacak iş olmasına rağmen icraat ortada yok. İcraat olsa dahi personel ve ilgi sahası bakımından Milli Eğitim gibi değil.
 
Şu anda yeni ve büyük binanın kütüphane dışındaki bölümleri adeta işlev dışı. Yapılacak etkinler “yerler çizilir”, “kapıların menteşeleri” bozulur gibi bahanelerde olumlu cevaplanmıyor. Yani muhteşem bina şu anda işlevsel değil.
 
Böyle bir durumda Kültür Müdürlüğü’nün binasına Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün binasına Kültür Müdürlüğü taşınırsa binalar daha verimli kullanılmaz mı? Milli Eğitim Müdürlüğü’nün binası da tarihi bir bina. Yani Kültür Müdürlüğü’ne uygun.
 
Böylece hem kamunun 10 milyon liralık kaynağı heba olmaz, hem kurumlar işlevlerine uygun binalarda hizmet verirler, hem de etkinlikler artar. 
 
Değişiklik olursa kütüphane mevcut yerinde kalır. Böyle bir değişiklik yerinde olur diye düşünüyorum. Tabi karar yetkililerin ama işlevleri bakımından iki kuruma ve binalarına bakın ve karar verin sayın yetkililer.
 
Böyle bir gelişme söz konusu olursa ilk karşı çıkacak olan Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç olacaktır. Kendisine göre çok iş yaptığını düşünen, bana göre çok az şey yapan bir il müdürü olan Abdullah Kılıç’a sadece şunu sormak istiyorum:
 
“Siz bu binayı son katından Isparta’yı izlemek için mi yaptırdınız?” Tabu kütüphaneyi bir kenara bırakıyorum. Kütüphane Milli Eğitim Müdürlüğü binasının içinde olabilir.
 
Sayın Kılıç’a neden bu soruyu sorduğuma gelince:”Bina içindeki bölümlerde yapılmak istenilen etkinliklerle ilgili nasıl endişe (!) taşıdığını biliyorum. Canlı yayına gelirse sorarız veya o bize sorar konuşuruz.”