Isparta’nın ilk beş yıldızlı oteli Barida Hotels Cumartesi günü akşam kapılarını bir düğün etkinliği ile açtı.          

Henüz konaklama yapılmayan oteli hafta sonu gezme imkanı buldum.

İlk izlenimler her zaman için çok önemlidir.

Temelinin atıldığı günden bugüne kadar büyük bir sabırla inşaatın bitmesini beklediğimiz, her safhasının yapımını büyük bir ilgi ve merakla takip ettiğimiz Barida Hotelsi daha önce hiç gezmedim.

Bilerek ve isteyerek gezmedim, zira otelin inşaatının tamamlanması, iç ve dış dekarasyonun bitmesi, herşeyin yerli yerine oturmasını bekledim.

...Ve nihayet otelin sahibi, değerli hemşehrimiz, Sayın Sami Öngör ile hafta sonu, yani Cuma günü sözleştik ve aylardır merakla dışardan takip ettiğim Oteli yakından görme imkanı buldum.

Bugüne kadar gördüğüm şehir otelleri içerisinde en muhteşem otel diyebilirim. Her ne kadar beş yıldızlı da olsa altı ve yedi yıldız almaya hak kazanmış, tüm detaylar düşünülmüş, muhteşem bir eser diye düşünüyorum.

Buradan methiyeler yağdırmak, güzel ve özlü sözlerle methetmek kolay, ama inanıyorum ki oteli ilk kez görüp gezenlerde benim gibi düşüneceklerdir.

Belki çok iddialı konuşuyorum ama Türkiye’de İstanbul, Antalya gibi Güneş, kum ve deniz turizminin olduğu şehirlerdeki otellerin dışında, Özellikle Anadolunun Isparta gibi küçük illerinde böylesine detaylı, böylesine muhteşem bir oteli görmek mümkün değil!

Hatırlayacaksınız bundan 15 yıl önce IYAŞ Alışveriş merkezi yapıldığında birçoklarımız bu kadar büyük alışveriş merkezi olurmu? diye konuşmuştuk, bugün gelinen nokta IYAŞ alışveriş merkezinin ihtiyaca cevap vermediği gibi rakip AVM’lerden daha basit, küçük teknoloji ve modernlikten uzak kaldığını görüyoruz, bizim gördüğümüz eksiklikleri gören IYAŞ AVM yönetim kurulu övnümüzdeki yıldan itibaren yeni ve yeniden bir IYAŞ AVM için kolları sıvayacaklar ve bugünün en modern AVM’sini inşaa edecekler.

Evet bugün itibariyle Barida Hotels belki birçoklarına göre Isparta için çok ihtişamlı ve lüks denilebilir, ama aradan geçecek 15-20 yıl sonrasını düşünecek olursak bence o ihtişam ve modernliğe ihtiyaç vardı...

Sayın Öngörde tıpkı benim gibi düşündüğünü ve 30 yıl sonrasının ihtiyacına cevap verecek nitelikte, her ayrıntısı düşünülmüş bir otel inşaa ettiklerini söyledi.

11 katlı otelin son katında, yani terasında akşam kahvesini yudumlamanın güzelliğine elbette sizlerde tanık olacaksınız. Isparta’yı dört ayrı cepheden gören otelin belki deniz manzarası yok ama yeşil, temiz ve sakin bir Isparta manzarasını doya doya yaşayacaksınız.               

İster Davraz kayak merkezinin bembeyaz görüntüsünü izleyin, isterseniz Üniversite ve gül vadisinin manzarasını izleyin, Isparta ayaklarınızın altında!....

5 yıldızlı, Isparta’nın yeni yıldızı Barida otel’de yok yok!...

Her ayrıntının düşünüldüğü otele girerken özel taşlarla süslenmiş zemin, çiçeklerle kaplanmış ve güler yüzlü personelin karşılaması ile adeta rüya şehrine girer gibisiniz.

Geniş lobisi ile oh be dediğiniz rüya şehrinin o gizemli bakışlarını gözlerinizde hissedecek ve yorgunluğunuzu biranda unutuvereceksiniz. Saunası, havuzu, masaj ve fitnis salonları ile günün yorgunluğunu atacaksınız. Her türlü menünün olduğu lüks restauranttaki akşam yemeği sonrasını, ister diskoda, isterse terasta geçireceksiniz. Rahat ve huzurlu bir gecenin sabahında açık büfe kahvaltı ve sabah kahvenizi, günün manşetlerini okuyarak tamamlayacağınız Barida hotelsden inanıyorum ve iddia ediyorum ki; birkez daha gelebilmenin mutluluğu ve hayali ile ayrılacaksınız.

Son rütuşların  yapıldığı, eksiklerin tamamlandığı Barida hotels muhtemelen bir aksilik çıkmazsa bu hafta sonundan itibaren müşterilerine konaklama hizmeti vermeye başlayacak.

Önümüzdeki haftalarda ise çok geniş katılımlı bir iftar yemeği ile kapılarını hem protokolo hemde medya mensuplarına açacak olan Barida hotelsde Genel müdüründen, güvenliğine kadar herkesin yüzünde bir tebessüm ve mutluluğu görmek mümkün.

Kolay değil yüzün üstündeki personel tıpkı bizler gibi otelin biran evvel bitmesi için bugüne kadar sabır ve heyecanla sonucu beklediler.

Tıpki bir annenin bebeğini dünyaya getirebilmesi için yaşadığı sıkıntı, heyecan ve endişeli bekleyiş gibi!...

Evet sancılı bir süreçte çocuk dünyaya geldi. Adını Barida koyduk, onu bizler gibi sizlerde çok sevecek, bağrınıza basacak ve onu büyüterek geleceğe taşıyacaksınız., Umarım Barida yeni kardeşleri ile birlikte Isparta’nın gülen yüzü, dünyaya açılan pençeresi olur. Emeği geçenleri kutluyorum.

Saygılarımla....