Vali Memduh Oğuz’un Başbakan Erdoğan ile görüşmesi Isparta gündemini ciddi anlamda salladı.
 
Gündemi sallayan görüşme değil. Elbette her Vali Başbakan ile görüşür. Ama konu Isparta ve Memduh Oğuz olunca farklı.
 
Çünkü; Vali bey 8 Ağustos itibariyle emekli oluyor ve 1 yıldır siyasete atılacağı, Isparta Belediye Başkan adayı olacağı konuşuluyor. Kendisi de konuşmalarında bu durumu inkar etmiyor ve “Bana Isparta için hangi görevde ihtiyaç varsa orada olurum. İster başkan, ister danışman” diyor.
 
Ispartalının her gün artan bir heyecanla siyasete daldığı, Vali beyin aday olup – olmayacağının her mecliste konuşulduğu bir noktada yapılan bu görüşme çeşitli yorumlara neden oldu.
 
Doğrusunu isterseniz benim dikkatimi çeken en önemli nokta görüşmenin süresi. Başbakan Erdoğan bu temposu içinde bir ilin valisine 1.5 saat ayırıyorsa, karşısındaki isme verdiği değerin bir göstergesidir. 
 
Vali bey aday olur – olmaz o konu başka ama görüşmenin süresi ilginç. Erdoğan’ın bu temposunda Isparta Valisi ile yaptığı 1.5 saatlik görüşme nasıl okunmalı sizce?
 
Vali bey görüşmede Başbakana Isparta’yı, sorunları, çalışmaları, İlim Şehrini anlatmış. Gündemde siyaset yok ama beraberinde siyaseti getirecek bir görüşme.
 
Bu görüşmeden sonra çeşitli yorumlar, değerlendirmeler yapılacaktır mutlaka. Vali beş aday gösterilir - gösterilmez, kendisi aday olur – olmaz. Bütün bunları zaman gösterecek.
 
Ama Vali bey, AK Parti’nin merkez belediye başkan adayı açıklanıncaya kadar vatandaşlara mesajın verdi. Hangi mesajı verdiğini soruyorsunuzdur haklı olarak. Mesaj şu:”Benim diyaloglarım güçlü.
 
Sayın Başbakanla emekliliğime 10 gün kala 1.5 saat görüşüyorum.” Yani anlayan – anlasın mesajı.
 
Sohbet ettiğim herkes AK Parti’de kimin aday olacağını, kimin şanslı olacağını soruyor. Başbakan Erdoğan’ın ağzından Isparta’nın Belediye Başkan adayının kim olduğu açıklanıncaya kadar bütün yorumlar ve görüşler havada kalır. Çünkü karar verici merci Başbakan Erdoğan. Onun için fala nefesinizi tüketmeyin. Tayyip beyin açıklamasını bekleyin.