Liselerde yemek ücretlerine gelen yüzde 140 zam sonrası yemek yiyemeyen öğrenci sayısının arttığı ortaya çıktı. CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı öğrencilerin açlıkla karşı karşıya olduğunu belirterek "İktidar, seçimden önce 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek vereceği sözünü unuttu. Yetmedi, verdikleri yemekleri kestiler. O da yetmedi, ücretini ödeyerek yemek yiyen öğrencilere yüzde 140 oranında zamlar yaptı!" dedi.

Isparta Fen Lisesinde pansiyon ücretlerine % 142,60 oranında zam geldiğini ifade eden CHP'li Vekil, öğrencilerin 2023 Aralık ayı yemek bedelinin 451,00 TL. olduğunu belirtti. 

ZAMLAR DURDURULMALI ÜCRETSİZ YEMEK SAYISI 5 MİLYONA ÇIKARILMALI

Isparta'da Bugün Vefat Edenler 28 Nisan Isparta'da Bugün Vefat Edenler 28 Nisan

CHP'li Hikmet Yalım Halıcı açıklamasında şunları söyledi:

"Okul yönetimi velilere mesaj göndererek, bütçe kanununda 2024 yılı için pansiyon ücretine %142,60 oranında zam uygulandığını ifade etmiş ve bahsi geçen bu zam oranı yemek ücretine aynen yansıtılmıştır.   Bu ve buna benzer yemek zamları Türkiye’nin her yerinde yapılmaya başladı. Bu zamlar sonrasında çok daha fazla öğrenci yemeğe ulaşamayacak ve bu nedenle de algılama ve öğrenme seviyelerinde gerileme olacak.  Bu zamlar derhal geri çekilmeli, ücretsiz yemek desteği verilen öğrenci sayısı 5 milyona çıkarılmalıdır."