Süleyman Demirel Üniversitesi'nin “Ispartaˈnın Somut Olmayan Kültürel Mirası (SOKÜM) Projesi” kapsamında yürütülen “Kök Boyama”, bu kez Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü kapsamında 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanında yapıldı.

Doğanın en güzel renklerinin izini süren, kök boyama üzerine uzun yıllar araştırma yapan SDÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç önderliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, akademik-idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Bitkilerden elde edilen toz boya ile kumaş boyaması yapıldı. Daha sonra katılımcılar, marşlar eşliğinde Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşına ithafen boyadıkları kumaşlarla 100 sayısını oluşturdular. Ayrıca 100 öğrenciye kök boyası ile boyanan tişörtler hediye edildi.

Ülkemizin değerlerini korumamız gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Mustafa Genç,  “Bilimle, sanatla, kültürle üreterek, ülkenin binlerce yıllık kadim geleneğini, birikimini bugün anlayıp yorumlayarak gelecek nesillere aktarmalıyız.” dedi.

SGK İnceleme Yapıyor, Maaşınız Kesilebilir! SGK İnceleme Yapıyor, Maaşınız Kesilebilir!