Dededen toruna kadar süren bu özel mesleği, Fatih Karaca kardeşiyle birlikte aile geleneğini devam ettiriyor.

Dedesi Mehmet Karaca'nın zamanında başlayan kadayıf imalatı, dayısı Ali Çavuş'tan öğrenen Fatih Karaca'ya kadar uzanan bir yolculukla günümüze kadar gelmiş. Karaca, her gün en az 60 kilogram kadayıf döktüğünü ve hem çiğ hem de pişmiş olarak farklı çeşitlerde kadayıf sattığını ifade etti.

Kutsal Topraklarda Yaşamını Yitirdi Kutsal Topraklarda Yaşamını Yitirdi

Ramazan ayında özellikle yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten torun Fatih Karaca, Isparta halkının her daim kadayıfa büyük ilgi gösterdiğini vurguladı.

Ramazan ayında özellikle yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten torun Fatih Karaca, Isparta halkının her daim kadayıfa büyük ilgi gösterdiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Biz bu mesleği büyük bir aşkla ve özenle sürdürmeye çalışıyoruz. Isparta'nın kadayıf kültürü benim için çok değerli. Ramazan ayında özellikle yoğun bir taleple karşılaşıyoruz. Halkımızın bu geleneğe olan ilgisi bizleri de mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Haber/ Ali Rıza Cesur