Doğru Karar

Milli Eğitim okul dışında mezuniyet programlarını yasaklayarak doğru bir karar aldı Okul idarecileri kadar velilerin de bu konuda hassas olmaları gerekiyor.

 

Gençlerde ahlaki çöküntü ciddi boyutlarda. Kötü alışkanlıklar adeta pik yapmış durumda. Kim ne derse desin acil önlem alınması gerekiyor.
 
Bu tür kötü alışkanlıklara başlanılmasında da en önemli etken arkadaş ortamları ve eğlenceler. Özellikle mezuniyet balolarını, eğlenceleri normal görüp, sonra da çocukların durumundan şikayet etmeye hakkımız yok. Lise çağındaki bir öğrencinin doğru olmayan programlara katılması ve düzenlemesi gençlik için kötü bir durum.
 
Kontrolü olmayan eğlencelerin sonunun nereye gidebileceğini herkes biliyor. Sonra da utanılacak haberlerle karşılaşıyoruz.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlığında da genelgesi doğrultusunda okul dışında mezuniyet programlarını, özellikle balo formatındaki etkinlikleri yasakladı. Oldukça yerinde ve sürekli kontrol edilmesi gereken bir karar. Sadece milli eğitim yetkilileri değil, okul idarecileri, öğretmenler ve özellikle veliler oldukça hassas olmalılar.
 
Çağdaşlık olarak algılanan ve lanse edilen yanlış etkinliklerin yasaklanması çocukların ve toplumun geleceği için çok önemli.
 
Yapılan her etkinlik sonucunda olumsuz sonuçlar doğmayabilir ama ihtimalin kaç olduğuna bakmaksızın yasak gerekiyor.
 
Bu işin özgürlükle, çağdaşlıkla ilgili yok.  
 
Yapılan her etkinlik sonucunda olumsuz sonuçlar doğmayabilir ama ihtimalin kaç olduğuna bakmaksızın yasak gerekiyor.
 
Bu işin özgürlükle, çağdaşlıkla ilgili yok. Ahlaklı, sağlam bir toplum için Türkiye genelinde alınması gereken bir karar. Evet, yasakçı zihniyetse, zihniyetimiz yasakçı. Lise öğrencisini yanlış ortamlara sokmaya hiç kimsenin hakkı yok ve olmamalı.
 
Birileri çıkıp ta:"Bütün mezuniyet baloları aynı mı? Hepsini aynı yere koymayın" diyebilir. Bu işin aynısı, farklısı yok. Bir çocuk olumsuz etkilense bunun vebalini kimse taşıyamaz. Özellikle alkol konusunda daha ilerisini yazacağım ama yeni bir tartışma konusu yaratmak istemiyorum.
 
Alkolü çağdaşlık olarak gören bir zihniyetle polemik yaşamayalım.