Isparta’da, son zamanlarda esnafların dükkan önlerini kendi park alanları olarak kullanmaları, araç parkı sıkıntısına yol açıyor.

Şehir merkezindeki ana caddelerdeki dükkan önleri, bazı esnaf tarafından işgal ediliyor. Bu durum, araç sahiplerinin park etme konusunda zorluk yaşamalarına yol açarken, trafik akışının da kesintiye uğramasına sebep oluyor. Özellikle iş saatlerinde, bu park alanlarının kullanımı trafiği daha da sıkıştırıyor.

Ayrıca; yol kenarlarına park edilen motosikletler ve bisikletler de araç sahiplerinin park yapma olanaklarını daha da daraltıyor. Araç sahipleri, bu tür araçların park yerlerini işgal etmesi nedeniyle park sorunlarına çözüm bulma konusunda güçlük yaşıyor.

Bazı esnafın işyerlerinin önündeki yola tabure, duba ve benzeri eşya koymasına tepki gösteren sürücüler, yetkililere çağrıda bulundu. Yola bırakılan tabure, duba ve benzeri eşyalarla haklarının adeta gasp edildiğini ifade eden sürücüler, gerekli önlemlerin alınarak haklarının korunmasını istiyor.

Isparta'da Hafta Sonu Sağanak Yağmur Bekleniyor Isparta'da Hafta Sonu Sağanak Yağmur Bekleniyor

“Bizlerin hakkı gasp ediliyor” diyen bir okurumuz şunları anlattı: “Bu alanlar sadece kendilerininmiş gibi davranıyorlar. Esnaflar dükkanlarının önlerine sandalye, kasa, duba koyarak park yerlerini işgal ediyorlar. Uyardığımızda ise her defasında ‘mal gelecek’ diyerek geçiştiriyorlar. Bu durum bizleri rahatsız ediyor. Şehrin merkezindeki bu adaletsiz davranışa bir çözüm istiyoruz.” /Ali Rıza Cesur