Araç fiyatlarının yüzde 10 oranında düştüğünü belirten Çalışkan Otomotiv Sahibi Vedat Çalışkan, son 3 ayda araç fiyatlarında yaşanan önemli bir düşüşü gündeme taşıdı.Ancak yılbaşından itibaren otomobil fiyatlarının günden güne artacağını belirtti.

Nakit parası olmayan vatandaşların araçlarına erişiminde yaşanan güçlüklere dikkat çekti. Araç fiyatlarının yüzde 10 oranında düştüğünü belirten Çalışkan, sektördeki bu değişikliğin nedenlerini açıkladı.

Son dönemde vatandaşların araçlara olan alım gücünde ciddi bir düşüş yaşandı. Bankaların kredi verme politikalarındaki değişiklikler ve sıfır araçların çoğalması, Bu durum araç fiyatlarının düşmesine yol açtı.

Şu an piyasada fazla araç var ve bu nedenle fiyatlar düşüş gösteriyor."

NAKİT PARASI OLANLAR İÇİN DURUM FARKLI

Galerici olarak geleceğe dair beklentilerini de paylaştı: " Bankalar kredi ve faiz oranlarını artırdı. Bu yüzden vatandaşa artık parasını faizle değerlendiriyor.

Bu yüzden fiyatlarda düşüş yaşandı. Ayrıca Isparta'da sıfır araçlarda ciddi miktarda artış var. Son zamanlarda bayilerin yaptığı sıfır araç stoklarını eritmek amaçlı sıfır araçlara üst üste kampanya yapılmasından dolayı artış devam ediyor. Çünkü her bayii nin 1 yıl içerisinde fabrikalardan belirli bir sayıda araç alması gerekiyor.

Yılbaşı da yaklaştığı için mecburen yeni araç almak zorundalar ocak ayı gelince sırf bu yüzden eldeki aracın çıkması gerekiyor.

Tavuk Etine 1 Yılda Rekor Zam Tavuk Etine 1 Yılda Rekor Zam

YENİ YILDA FİYATLAR ARTACAK

Yılbaşından itibaren 2. el otomobil fiyatlarında artış bekliyoruz.  Bu durum şöyle sıfır otomobilde yeni yılda zamlı fiyatlar uygun alacak. Bu zamlı fiyatlar 2. otomobil piyasasını da yavaş yavaş şişirir." şeklinde konuştu.

Ali Rıza Cesur