‘Ben demiştim’ diyerek söze başlamak istemiyorum. Geleceği görebilmek çok önemlidir. 
28 Haziran 2011 tarihli Manşet Gazetesinde konuyu gündeme getirerek gazetemizde Manşete taşıdığım, Isparta- Burdur birleşsin önerisine 11 ay sonra İl Genel Meclis Başkanı sayın Osman Zabun’un benim önerimi destekleyen açıklamaları ve çıkışı doğusu beni memnun etti. 
Doğru bir tespit ve öneride bulunduğumu düşünüyorum.
İyi bir idareci geleceği görebilendir. O günkü önerimi çılgın proje olarak adlandırmıştım.
Bir zamanlar Kayseri’ye denizi getirelim diyen Milletvekilinden çok daha olası, mantıklı ve anlamlı bir projeme, önerime gülenler, böyle bir projenin hayalden öteye gitmeyeceğini savunanlar, bugün benim projemi sahiplenmişler ve tartışma konusu yapmışlardır. Keşke o günün idarecileri benim projemi tartışmaya açmış olsalardı bugün büyük bir yol katetmiş ve bir neticeye varmış olacaktık.
İl Genel Meclis Başkanı sayın Osman Zabun’u her zaman takdir etmişimdir, akıllı, geleceği görebilen, ayaklarını sağlam basan bir kişi. Siyasette yeni değil, geçmişi olan, gelecektede önemli işleri başaracağına inandığım bir isim.
28 Haziran 2011  tarihinde gündeme getirdiğim konuyu bugün sayfalara birkez daha taşıma ihtiyacı hissediyoruz. O günkü köşe yazımı ve haberimi bugün sayın Osman Zabun’un açıklamaları ile birlikte okuyanlar hem sağlıklı bir kıyaslama yapacaklar hemde bu tartışmaya katılarak konuyu ileri boyutlara taşıyacaklar.
28 Haziran 2011 tarihinde Uluborlu kiraz festivalinde Isparta ve Burdur valilerine konuyu açmış ve görüşlerini almıştım. Çılgın projemi tartışmaya, tarafların görüşlerini almaya devam edecektim. Ne varki Burdur Belediye Başkanı projemi düşüneceğini ve daha sonra bu konuda açıklama yapacağını söylemesine rağmen hala dönmedi. Isparta belediye başkanı ise birleşmeye sıcak baktığını ama tek şartının bu birleşmede büyükşehir belediye başkanının kendisi olması gerektiğini söyledi.
Günü kurtarma zihniyetinde olanlar, koltuğu kaybetme korkusu yaşayanlar, şahsi çıkarlarını ön planda tutanlar, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın düşüncesinde olanlar. Ne bulundukları ilin gelişmesine, nede bölgesel işbirliği ve kalkınmaya katkı sağlayamazlar.
Günlerdir gündeme getirdiğim ‘Kent konseyi’ kurma fikrimi destekleyenler, projeme sıcak bakanlar ‘Hadi toplanalım’ dediğimiz zaman binbir mazaret bularak oluşuma destek vermiyorlar. Oysaki siyasi görüşü ne olursa olsun ‘Ben Isparta sevdalısıyım’ diyenleri biraraya getireceğimiz bu birlikteliği sağlayabilmiş olsak, inanıyorum ki hem Ispartanın hemde bölgenin kaderini değiştirecek önemli projeleri ortaya koyarak, bu projelerin gerçekleşmesine ön ayak olacağız. İşte sayın Osman Zabun’un önerisi, bölgemizin kaderini değiştirecek olabilirliği yüksek bir öneri. 
Tek eksikliğimiz bireyleri bir masa etrafında toplayabilmek. Akıl birlikteliği yapabilmek...
Proje ofisi oluşturabilmek için önümüzde hiçbir engel yokkan hala nemalazımcılık yapıyorsak sözün bittiği yerdeyiz diyorum ve konuyu kapatıyorum.
Saygılarımla...