Yazımın başlığı belki çok sert ve iddialı olabilir ama yumuşak yazdığımız zamanlarda kimse dikkate almıyor. Gerçek Ispartalı kimdir merak ediyorsunuz değilmi? 
Sizi daha fazla meraklandırmayayım. Bu kişi; ÖNGÖR Grup Yönetim kurulu Başkanı, çok değerli hemşehrimiz Sayın 
   Süleyman Sami ÖNGÖR.
Aslında bu yazıyı dün kaleme alacaktım, ne varki gündemde çok daha önemli bir konu olduğu için bu yazıyı bugün yazmaya karar verdim.
Önceki gün hemşehrimiz S.Sami Öngör medya mensupları ile biraraya geldi. Önümüzdeki ay deneme açılışının, Mayıs ayında ise tamamen hizmete girecek olan Barida oteli hakkında bilgi verdi. 5 yıldızlı oteller zincirinin ilk halkası olan Isparta Barida, ilimize yakışır, Isparta’nın ilk 5 yıldızlı oteli olacak. Böylesine devasa bir yatırımı emin ellere teslim edecek olan Öngör, A takımı dediği ekibinide ilk kez basınla tanıştırdı.Yaklaşık 130 kişinin istihdam edileceği otel’in açılışınında adına yakışır olacağını söyleyen hemşehrimiz Öngör, Ulusal düzeyde, ses getirecek ve önemli devlet adamlarının katılacağı, iş ve  sanat dünyasının önde gelen isimlerinin biraraya gelecek muhteşem açılış töreninin ise otelin hizmet veremeye başlamasından sonra ileri bir tarihte tesbit edileceğini söyledi.
‘Isparta sevdasını yansıtan bu ruh, otelimizin ismine de yansımış’ cümlelerini sarf eden hemşehrimiz Sami Öngör, tarihten bugüne değişime uğrayan ve bugün Isparta olarak bildiğimiz kentimizin tarihteki ismi olan BARİDA’ ismini oteline vererek hem kentine olan bağlılığını ortaya koymuş, hemde ilimizin  tarihteki ismini ölümsüzleştirmiştir.
‘Otelimiz bir heyecanın ürünüdür’ işte bu sözde değerli hemşehrimiz Sami Öngör’e ait. Bu cümlenin altında ise bana göre köşe yazımında başlığını oluşturan Gerçek Ispartalılık, memleket sevdası, Isparta milliyetçiliği yatıyor. Yurt dışında kazandığı, tasarruflarını yatırıma dönüştüren ve bu yatırım hamlesini Isparta’dan başlatan S.Sami Öngör hemşehrimizin Isparta sevdası herşeyin önüne geçmiştir. Buradan soruyorum  nüfus cüzdanında Isparta yazan acaba kaç kişi milyon dolarlarını böyle bir yatırım için harcar?
Kim ne derse desin, Isparta’ya bir çivi çakan herkesin elini öper, o kişiyi onere edecek lükatımdaki her türlü övgü dolu kelimeleri yazmaktan çekinmem.
Bu arada Öngör grubunun önde gelen isimlerinden Hüseyin Yalçın’da medya mensupları ile tanışma toplantısında kendisinin ve tüm takım arkadaşlarının inanarak, güvenerek bu işe baş koyduklarını söylemesi çok manidar. Tüm ekip olarak kendilerini Ispartalı gördüklerini söyleyen Yalçın, Barida markasını ülke dışına taşımak için çalışacaklarını söyledi.
Kendinden emin, donanımlı, hedefleri olan bir ekiple yola çıkan hemşehrimiz Sami Öngör’ün başlattığı bu yatırım hamlesi umarım başta kendisi olmak üzere, ilimiz ve ülkemiz için olumlu sonuçlar doğrurur ve Türk turizmine bir ivme, canlılık ve zenginlik katar.
Bu arada Barida otelin yer tesbitinden, imar düzenlemesine kadar geçen sürede yaşanan olumsuzluklara rağmen heycanını yitirmeyen, azim ve kararlılığından asla vazgeçmeyen hemşehrimizi birkez daha kutluyorum.
Yazımın başındada söylediğim gibi, bırakın engellemeleri, Isparta’ya yatırım yapanı, bir  çivi çakanı omuzlarımızda taşımalıyız.
Isparta’ya yatırım yapmak isteyenleri Valisiyle, Belediye Başkanıyla, STK ve siyasileri ile birlikte Baladız kavşağında karşılamalıyız. Hizmetin ve yatırımın siyaseti olmaz. Ispartanın sahibiyiz diyenlere birkez daha sesleniyorum, kava ile inatlaşma ile biryere varamayacağımızı artık anlayın.
bir yatırımın öyküsünü, Yatırımcı hemşehrimizin Isparta sevdasından kısaca bahsetme imkanı bulduk. Bu güzellikleri, son günlerde yaşanan olumsuzluklar ile gölgelemek istemiyorum. Memleketimizde güzel şeylerinde olduğunu görmek çok güzel, bırakında bunun keyfini doyasıya çıkartalım.
Birkez daha sayın S.Sami Öngör’ü ve tüm ekibini yürekten kutluyor, tüm hemşehriliremiz adına memleketine hoş geldin diyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.